...dlatego myślę że informacje o rozpoczęciu prac nad kolejną częścią gry, być może nawet kolejną trylogią pojawią się lada chwila. Olbrzymi międzynarodowy sukces zarówno, co by tu nie napisać, artystyczny jak i finansowy wiedźmińskiej trylogii, skłoni twórców do kontynuacji. Biorąc również pod uwagę planowany serial...W końcu nawet Sapkowski, pomimo iż zapierał się przez wiele lat że nie wróci do Wiedźmina, popełnił Sezon burz.
Niestety w najbliższym czasie nie będzie kolejnej części, co potwierdzali twórcy w wielu wywiadach. Teraz CDPR skupiają się na Cyberpunku.
Myślę że na Cyberpunku kokosów nie zarobią - brak aż tak dobrego literackiego zaplecza jak powieści Sapkowskiego, brak też tego co wyróżniało "Wieśka" - swojskich, polskich klimatów i przemycania innych pozycji literackich w fabule. Poza tym na przestrzeni lat powstało już mnóstwo gier osadzonych we wszelkiej maści cyberpunkach, więc trudniej tu już zrobić co naprawdę oryginalnego. Jestem przekonany że powstający netflixowy serial (o ile będzie faktycznie dobry) ponownie nakręci wiedźmińską koniunkturę.
Ja myślę, że zarobią CDPR już po wiedźminie jest tak docenianym studiem wśród graczy jak takie giganty jak Rockstar czy Blizzard, gracze im zaufali po świetnej trylogii i podejściu do fanów przez darmowe DLC oraz rozszerzenia, do tego świetny marketing gry i będą mieli sukces gwarantowany oczywiście jeśli gra będzie wypałem