Tradycyjnie, grafika będzie rewelacyjna tylko w niektórych trailerach i zdjęciach oraz w filmiku
rozpoczynającym grę, potem będzie coraz gorzej. Z większości materiałów przypomina Wiedźmina
2,5. Graficznie będzie parę lat do tyłu za najważniejszymi grami. Nadrabiać będzie za to kilkoma
technologiami i bajerami.
Nie to jest jednak najważniejsze. Na pewno kapitalne będą: klimat, muzyka, fabuła, bohaterowie,
dialogi i lokacje. Gra na pewno nie zawiedzie. No może, jeśli nie brać pod uwagę grafiki, której
standardy i tak zostaną obniżone, aby nie było za dużych wymagań na PC i gra zmieściła się na
tradycyjnie słabe i mało wydajne konsole (ta generacja ma takie już na starcie).
a skąd masz info o tej grafice? Pracujesz w CD Projekt? No nieźle stary.
"Graficznie będzie parę lat do tyłu za najważniejszymi grami"
hahahahahahaha za jakimi? Poproszę o przykłady.
ogolnie cos porobili z grafika tak zwany downgrade (wszystko przez nowe konsole) aczkolwiek i tak pewnie bedzie wymiatac
to tylko niby plotka, ale owszem w porównaniu do trailerów zwłaszcza "Miecz Przeznaczenia" to w gameplayach używają jakiegoś innego renderowania (gorszego) ale myślę że wersja PC będzie wyglądać świetnie.
Downgrade ma miejsce tylko na PS4. Będą obniżać grafikę bo sobie XBone nie radzi a "nie chcą" dyskryminować graczy Micro$oftu. Nie chcą jest w cudzysłowie ponieważ jasne jest, że to Micro$soft rzucił kasą, żeby tak się stało. Wystarczy to połączyć z faktem, że kolekcjonerka na Xbox One będzie miała dodatkowo jakieś dwie talie kart i mapę na płótnie. Ja jako osoba która zamówiła kolekcjonerkę na PS4 czuję się wyruchany w dupsko. Bez mydła. Nie dość, że będę musiał grać w gorszą wersję to jeszcze dostanę mniej przedmiotów kolkcjonerskich za taką samą cenę.
Dzięki CDP!
śmiej sie ale po najnowszych screenach widać że coś jest na rzeczy kto wie czy autor tematu nie ma 100 % racji
Dowód
http://static1.gamespot.com/uploads/original/1516/15161511/2678996-3655286164-th e_w.jpg
Wygląda to słabo
z 2 częścią było podobnie, najpierw było tak:
http://www.shamusyoung.com/twentysidedtale/images/witcher2_geralt.jpg
ale po wydaniu wygladało to tak:
http://fc02.deviantart.net/fs70/i/2011/145/3/9/the_witcher_2___geralt_portait_by _iamsointense-d3h79wd.jpg
Ja osobiście ufam CDPR, oni jeszcze mnie nie zawiedli i nawet teraz wątpię by nie dali rady.
Poza tym, ten screen ma tyle filtrów i przeszedł tyle renderingów, że nie sposób policzyć, gameplay 35 minutowy oglądałeś chociaż?
pokazuje, że CDPR sprosta oczekiwaniom, tyle. i sobie zobacz ten gameplay i wtedy pomowimy o EWENTUALNYM "dałngrejdzie"
siedze na forum oficjalnym wiedzmina od 2007 roku jestem ze wszystkim na bierząco wiec pytanie mnie śmieszy
co do gamplaya watch dogs też było super potem zaczeło sie coś sypać
wiec ten gamplay może byc nie wiarygodny
moje spostrzeżenia są odnosnie najnowszych scrennów które odbiegaja jakoscia od tego jaki wizerunek kreowano na poczatku
Chłopie, przecież ''wielka gra'' nie wygląda jak na trailerze, firmy muszą jakoś wypromować produkt. Pomijając fakt, że gameplay był nagrywany na "next genach" które tak na prawdę są past genami, więc wersja PC będzie wyglądała o wiele lepiej i to jest niepodważalny fakt. Poza tym CDPR nie biadoli głupot jak właśnie twórcy WD którzy twierdzą że 30 fps wygląda lepiej niż 30 xDD
skoro to wygląda słabo to jak inne gry rpg wyglądają w porównaniu do tego?:) Chyba tylko Kingdome Come Deliverance ma grafikę na poziomie Wieśka, reszta jest niżej.
Kingdome Come Deliverance wygląda lepiej od W3
Mówie tylko że ten screen wyglada słąbiej od tego co prezentowano do tej pory
tak mi sie wydaje ja tak sądzę ! to moje zdanie
pisze tylko moje spostrzeżenia nie mówie że tak jest na 100 %
KC:D na pierwszy rzut oka wygląda bardziej fotorealistycznie od Wieśka 3 ale na tym się kończy jego przewaga. Fizyka roślin, wiatru, wspaniałe chmury, cząsteczki itp itd w Wiedźminie - to wszystko jest niesamowicie żywe i ruchome, w KC:D absolutnie tego nie ma a takie rzeczy wpływają również na postrzeganie świata gry. Wiedźmin napakowany jest przeróżnymi szczegółami, w KC:D raczej wszystko sprowadza się do wysokiej zielonej trawki i drzewek skąpanych w słońcu - to robi wrażenie ale tylko na pierwszy rzut oka:) Ale i tak szacun że z niezbyt wysokim budżetem Czesi robią dobrze i ładnie zapowiadającą się grę