PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678629}
9,6 62 tys. ocen
9,6 10 1 61636
Wiedźmin 3: Dziki Gon
powrót do forum gry Wiedźmin 3: Dziki Gon

Były kiedyś plotki ,że cdp ma w planach ,,wiedźmina 4,, tylko z innym głównym bohaterem niż Geralt np.Ciri .Co o tym sądzicie ? Jak kocham Wiexmina to tego poprostu bym nie chciał bo wyjdzie część 4 potem 5 ,6 i w końcu będzie ich 10 i nie będzie się już tak czuło epickiego klimatu.Wolałbym by odnowili graficznie 1 która się mocno zestarzała.

ocenił(a) grę na 10
D1999

1) Ciri nie jest wiedźminką. Przeszła tylko szkolenie.
2) Odnawianie graficzne jedynki jest kompletnie bez sensu z finansowego punktu widzenia - niewiele osób to kupi (Bo już grałem), nakład pracy ogromny (praktycznie zrobienie gry od nowa...raz jeszcze na nowy silnik), kasy też sporo, nie zwróci się. Poza tym masz od tego mody - niedawno bodajże wyszedł jeden, który znacznie poprawiał szatę graficzną Wiedźmina.
3) Polityka wydawnicza CD Projekt RED - i tutaj jestem w stanie im zaufać - zakłada wydawanie DOBRYCH gier. Więc nawet jeśli by zrobili dziesięć tych gier, to jeśli stałyby na poziomie jedynki/dwójki - biorę. Ale nie po to zabierają się za Cyberpunka 2077 i własne uniwersa, by jechać ciągle na Wiedźminie. To, że czegoś jest dużo, nie znaczy, że to jest robione automatycznie źle.
4) Zdefiniuj epicki klimat, bo wszyscy trąbią o tym przy Dragon Age Inkwizycja, a znacznie lepsza epickość jest w Pillars of Eternity. Pojęcie naprawdę względne.
5) Ogólnie to jestem przeciw w zbytnim mieszaniu w lore Wiedźmina. Istnienie czwartej szkoły Kota jeszcze ma sens, ale która ze szkół jest w stanie przeprowadzać mutacje? Która by uczyniła nas Wiedźminem? Mutacje od dawna nie są przeprowadzane, podobnie jak szkolenia wiedźmińskie, samych wiedźminów coraz mniej. Ich zmaganie się z zagładą jest dla mnie częścią ich uroku.
6) Pisałem w punktach, bo tak mi prościej, klarowniej i wygodniej. Niech nikt nie czuje się urażony.

JacobKane

1) Wiem czytałem książki
2) Wiem ale ten mod jest bardzo sprzetożerny zainstaluje niedługo jak dotrze do mnie gtx770
3) to jest twoje zdanie spójrz na ,,assassiny,, które od 4 części bardzo się osłabiły...
4) no właśnie ,ale co za dużo to niezdrowo
5) Pełna zgoda
6) Pisałem w punktach, bo tak mi prościej, było odpowiadać na punkty.

ocenił(a) grę na 10
D1999

1) Cieszy mnie to niezmiernie! ;) (bez sarkazmu)
2) Uważasz mod za sprzętożerny, ale jednocześnie uważasz, że Wiedźminowi należy się odświeżenie graficzne na poziomie, hm, DIvinity? Jak już mają - jakimś kompletnie nielogicznym cudem w paralelnym świecie - napisać na nowo Wiedźmina 1 to niech to zrobią na silniku do Wiedźmina 3 - z takim samym poziomem graficznym.
3) To jest też twoje zdanie. Dla mnie Unity (nie licząc bugów graficznych) było całkiem niezłym assassinem (ja lubię takie "ludzkie" historie, nie lubię być ciągle bohaterem pierwszych skrzypiec albo i całą orkiestrą) z olśniewającą oprawą graficzną. Nie mniej uważam, że przyda się Assassynom przerwa. I ogółem konceptowi grywalności opartego na serii AC - zawiodłem się na Watch Dogs przez ten system. I Far Cry 4.
4) To zależy. Jeśli jest tego sporo i jest to dobre, to czemu nie? Jeśli z kolei ilość ma osłabić jakość - jestem przeciw. Poza tym każde przysłowie i powiedzonko ma swoją kontrę, więc trzymajmy się czegoś bardziej... dyskusyjnego? Argumentatywnego?
5) To spoko
6) Ogółem jakoś klarowniej się dyskutuje, kiedy się pisze w punktach. Nie zawsze, oczywiście, ale w tym wypadku - czemu nie?

ocenił(a) grę na 10
D1999

1) Cieszy mnie to! (bez sarkazmu)
2) Dziwnie z jednej strony chcieć ulepszenia graficznego Wiedźmina 1, a z drugiej nie mieć sprzętu, który by to uciągnął. GTX 770 z pewnością jednak uciągnie :)
3) To jest też twoje zdanie. Uważam, że jeśli gry są wykonane dobrze (a Assassin's Creed, niezależnie od części, zasługuje na miano min. dobrej gry) to mogą powstawać tak długo jak chcą. Jeśli jest tego dużo i jest to dobre, to chyba lepiej prawda? Unity uważam za dobrą część Assassin's Creed (ale wyłamuję się ze stereotypu gracza, który zawsze chce grać wszechmocnym Garry Stu/Mary Sue, który znów uratuje świat - dla mnie kameralne, osobiste historie są znacznie lepsze) o olśniewającej grafice - niestety z kiepskim startem i niedoróbkami technicznymi, które obecnie jednak już nie występują tak często.
4) Za dużo, a dużo i dobrze to jest różnice. Jestem za tym by było dużo i dobrze, JEŚLI ilość nie wpłynie na jakość.
5) Cieszę się.
6) Klarowniejsza dyskusja i łatwiej odpowiadać - aczkolwiek tutaj też nie jest to zasada.

JacobKane

nie potrzebnie traciłeś 2 sekundy by wkleić :D Nigdy nie miałem takiej sytuacji z FW a raz da się usunąć ,a raz nie ,jak dodawałem wypowiedzi ładowało mi się a potem bestialski komunikat serwis aktualnie nie dostępny to odpowiadałem parę razy to odpowiadałem parę razy to odpowiadałem parę razy xd

ocenił(a) grę na 10
D1999

No właśnie nie wklejałem, pisałem ręcznie ;D Bywa, no cóż.

JacobKane

coś mi się schrzaniło i dla tego pisałem 2 razy

D1999

pisałem 2 razy bo mi się coś schrzaniło z serwisem

D1999

coś się schrzaniło dlatego odpisałem 2 razy.

ocenił(a) grę na 10
D1999

coś się schrzaniło i dlatego napisałes kilka razy

Piknik_na_skraju_drogi

coś się schrzaniło i dlatego napisałem kilka razy

ocenił(a) grę na 10
D1999

coś się schrzaniło i dlatego napisałes kilka razy

Piknik_na_skraju_drogi

coś się schrzaniło i dlatego napisał kilka razy

ocenił(a) grę na 10
pl_szajba

coś się schrzaniło i dlatego napisał kilka razy

ocenił(a) grę na 10
D1999

ja w Wiedźminie 4 nie chciałbym grać Ciri.W ogóle kolejna część nie musi nawet nazywać się Wiedźmin. Ważne żeby Redzi zrobili kolejnego erpega w świecie Sapkowskiego, tylko tyle chcę. A epicki klimat czuje się zawsze o ile gra jest dobrze zrobiona. zobacz ile wyszlo częsci GTA? A nadal ludzie czekają z wypiekami na twarzy na kolejne części, to samo w serii Elder Scrolls. Spokojnie jeszcze daleko Wiedźminowi do zmęczenia materiału. Redzi mogą w inny sposób podejśc do kolejnej części. Jak wiadomo Geralt przechodzi na emeryturę więc albo dostaniemy nową postać, albo sami ją np stworzymy na wzór innych rpgów - mi to obojętne, chcę tylko świetnej fabuły, i wielkiego świata Sapka :).

ocenił(a) grę na 10
Rockman92

Szczerze to najlepiej byłoby, gdyby powstał system do gier RPG PnP w świecie Sapkowskiego. Byłbym wniebowzięty.

JacobKane

to by było coś !

D1999

System RPG jest i to całkiem niezły. Premiera przy okazji filmu, tylko niestety w tej chwili zapomniany.

camiru_kun

Powiem to tak nie zapominajcie o innych wiedźminach Labert,Eskel,Letho oni są jeszcze aktywnymi wiedzminami ktorzy maja własny Szlak wiec mogą też odbic na nich albo tak jak mówisz że zrobią system stworzenia własnej postaci w sumie też maja opcje zrobić fabułe na nieznany jeszcze od nas rejonach żeby coś nam nowego pokazać

ocenił(a) grę na 10
FlaVeD

Jestem za Lambertem :) bardzo ciekawa postać. Jego wygląd, głos, teksty w W3 wymiatały. Już czuję te dialogi... No i jego smutna historia zostania wiedźminem... To by było coś.

ocenił(a) grę na 10
Pawuloniasty

Coś mi chyba umknęło... możesz powiedzieć gdzie jest opisana ta historia? Tylko bez spoilerów jak można ;)

ocenił(a) grę na 10
aeswing1

W momencie gdy idziesz z nim naładować filakterium. Na końcu Ci wszystko opowiada. Chodzi o zadanie związane z Umą.

ocenił(a) grę na 10
Pawuloniasty

Mam jakieś przebłyski :) Dzięki, zwrócę uwagę jak będę przechodził drugi raz.

ocenił(a) grę na 10
D1999

Moim zdaniem Wiedzmin 4 bedzie wygladac na wyglad skyrima. Tworzysz wlasna postac rase profesje itd. ;) Dobrze by bylo zobaczyc Wiedzmina w w wersji mmorpg :D

ocenił(a) grę na 10
Gihvar

Bedzie zrobiony *

ocenił(a) grę na 10
Gihvar

na wygląd Skyrima? raczej na wygląd typowego rpga z tworzeniem swojej własnej postaci. Skyrim nie jest prekursorem w tym.

ocenił(a) grę na 10
Gihvar

Wszystko tylko nie Wiedźmin jako mmorpg...

ocenił(a) grę na 10
D1999

Chryste, już trójka nie wyszła a wy już myślicie o czwórce.
Wiesiek 3 to jest koniec historii Geralta. Koniec, kropka. Może CDProjectRED zrobi grę w świecie Wiedźmina, ale na pewno nie prędko. Bym bardziej się ekscytował dodatkami do gry które wyjdą i darmowe 16 DLC.

ocenił(a) grę na 10
Decimal

pewnie, że myślimy o czwórce, nie o Wiedźminie jako takim ale o rpgu w świecie Sapkowskiego i sobie dyskutujemy jak może wyglądać, co w tym złego?

ocenił(a) grę na 10
D1999

Och, trójka nie wyszła a wy od razu się fascynujecie o czwórce i obmyślacie nie-realne teorie...
Ciri będzie nam grać w trójce. Potwierdzone. Nie tyle co Geraltem, bo fabuła się o nim kręci, ale będzie.
Trójka to definitywny koniec historii Geralta. Koniec, kropka. I dobrze, bo jak by cały czas robili nowe gry to seria by się sama siebie zatruła.
CD Project RED raczej nie zrobi nowego Wieśka prędko. I na pewno nie o Geralt'cie.

Co do jedynki, może. Kto wie.

ocenił(a) grę na 10
Decimal

Remaster Jedynki jest mniej prawdopodobny do ewentualnej czwórki - tylko proszę, żadnego MMO, Wiedźminów nie było na pęczki, lore połamane, idźcie wy mi z tymi MMO.

I dobrze, że koniec- niech skupią się na Cyberpunku 2077, autorskim uniwersum, czymkolwiek innym - trzecia część Wiedźmina będzie grą na długie miesiące. I starczy. Potem Cyberpunk 2077. W 2017.

ocenił(a) grę na 10
JacobKane

Póki co zostały zapowiedziane dwa dodatki do Wiedźmina 3, każdy trwający kilkanaście godzin. Pytanie tylko, czy będzie to kontynuacja losów Geralta, czy wydarzenia wplecione w fabułę trzeciej/wczesniejszych części a może nawet książek. Raczej obstawiałbym to drugie ;)

ocenił(a) grę na 10
aeswing1

to będzie się działo w trakcie głównej fabuły, po prostu obok. Potwierdzone to było.

ocenił(a) grę na 10
D1999

Jeśli byłaby odpowiednio długa przerwa pomiędzy trójką a czwórką to czemu nie. Z tym że nie chciałabym by Wiedźmin, mimo iż świetny, wychodził seriami. O ile czwórkę nawet chciałabym zobaczyć, np. w czasach dużo poprzedzających sagę gdy Wiedźmini byli jeszcze liczniejsi, przed ich pogromem, w innym rejonie geograficznym i z całkowicie innymi bohaterami, tak piątki i szóstki już nie. Nawet gdyby trójka była ostatnią częścią to też ucieszyłabym się z takiego rozwiązania, bo mało którzy z twórców potrafią się zdobyć na odważną decyzję skończenia z serią przynoszącą krocie w momencie gdy jest ona na szczycie - a zakładam że W3 będzie genialny.
Poza tym jest życie poza Wiedźminem - mają Cyberpunk który też zapowiada się nieźle i jak wypali to bardzo prawdopodobne że zobaczymy więcej części. No i może warto zainteresować się innymi dziełami fantasy, również polskimi. Na podstawie Pana Lodowego Ogrodu czy Opowieści z Meekhańskiego Pogranicza również mogłyby powstać niezłe gry.

ocenił(a) grę na 1
D1999

O nieeee to jest tak żałosna gra że jak wyjdzie od razy daje 1...Jaka gra taka ocena 1 i 2 tragedia Pozdro hejty

elosidzej

żałosne to jest twoje życie.

D1999

ps.ból dupy że nie pójdzie ?

ocenił(a) grę na 1
D1999

cieszę się że się rozumiemy Pozdrawiam

ocenił(a) grę na 10
D1999

Oni zapowiadali grę, która nie będzie kontynuacją trylogii i mowili, że trylogia jest zamkniętą całością.
Czyli to może być gra z Geraltem , ale np. będzie dziać się przed saga czy cóś

ocenił(a) grę na 10
D1999

Ostatnio odświeżyłem sobie pierwszego wiedźmina jak i drugiego, i szczerze prócz słabych animacji grafika wcale się tak niezestarzała to moim zdaniem gorzej wygląda dwójka w której grafika jest przeciętna a wymagania dosyć spore, jak na to co widzimy na ekranie.A kolejnej części raczej nie będzie to nie ubi tylko redzi którzy tak jak inne mniejsze firmy czyli np. Remedy zabiorą się za tworzenie nowych gier z nowymi bohaterami bądź bohaterkami.

DemiaN

2 na ultra wygląda MEGA choć na minimalnych grafika jest straszna jak gra z ps 2:D

D1999

Przecież twórcy już dawno temu potwierdzili że poza trylogią dalej powstawać będą kolejne odsłony. To tak jak w seri AC miała być trylogia a części wyszło już ze 20. Nie zabija się kury znoszącej złote jaja.

ocenił(a) grę na 10
ElTabasco

Nie urywa się kurze złotych jaj. :P

ocenił(a) grę na 10
Xeloss

Kogut ma jaja :P

D1999

Po takiej ilości sprzedanych kopii i zarobionych pieniądzach, oraz zdobytych fanach, niewydanie kolejnego Wiedźmina będzie strzałem w kolano przez CDP. Prędzej czy później nowy Wiedźmin powstanie. A czy to będzie sequel, prequel, głównym bohaterem będzie Geralt, Lambert czy całkiem nowy zabójca potworów, to już nie będzie miało znaczenia.

D1999

Jeśli powstanie Wiedźmin 4 lub cokolwiek nowego, to chciałbym, żeby została opowiedziana cała przeszłość Ciri.
Chyba wiecie, że w grze w ogóle tego nie było? Jedynie w książce.
Więc mogliby pokazać co się działo z Ciri od urodzenia do osiągnięcia pełnoletności. Wtedy były najbardziej dramatyczne sceny z jej udziałem.