PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678629}
9,6 62 tys. ocen
9,6 10 1 61650
Wiedźmin 3: Dziki Gon
powrót do forum gry Wiedźmin 3: Dziki Gon

Wiedzmin?

użytkownik usunięty

Jak myślicie czy jest szansa że powróci klimat pierwszej części gry bo wiesiek 2 według mnie poszedł w złym tonie....

ocenił(a) grę na 10

dla mnie nie poszedł w złym tonie tylko w innym, gdyby był taki sam to by tez było narzekanie, że to kopiowanie pomysłów - gry powinny się zawsze w jakiś sposób różnić. Mamy przecież teraz różne wspomnienia co do jedynki i dwójki i to jest fajne. Osobiście chce by trójka była trochę taka trochę taka i tak podobno będzie.

ocenił(a) grę na 10

a ja mam nadzieję, że powróci klimat z jedynki, dwójka owszem była dobra na swój sposób, jednak ciężko było mi się wczuć w fabułę. Dużo lepiej grało mi się w jedynkę, mimo starej grafiki i kilku niedociągnięciom. Wiedźmin 2 - przeszło się ale jakoś szczególnie wracać się nie chce a jedynkę odświeżam sobie co jakiś czas;)

klimat wieśka 1 + system walki z wieśka 2 + dobra optymalizacja + dużo zadań pobocznych jak w Skyrim =gra idealna ,ale czy taka będzie mam obawy wiesiek 2 podobał się od jedynki bardziej jedynie graczom którzy grają w co 2 grę jaka wyjdzie w 3 napewno powróci klimat z jedynki przynajmniej częściowo CDP nie popełni 2 raz tego samego błędu.

ocenił(a) grę na 10
D1999

+otwarty świat, bo to mnie doprowadza do białej gorączki w wiedźminach.

Mi najbardziej zależy na tym by można było wykonywać wiedźmiński fach po zakończeniu fabuły żeby np. NPC mieli losowe odnawialne zadania do wykonania. Wtedy gdy przejdę grę będę mógł iść na tzw szlak i pobawić się z potworami. A co do klimatu to myślę że zrobią tak że od naszych wyborów będzie zależało jak będzie czy mrocznie czy świetliście myślę też że będziemy mogli wybrać towarzyszkę serca [dwie czarodziejki a może nawet ktoś nowy]. Na razie gra jest +18 ale "tymaczasowo" możliwe że obniżą na +16 ale wolał bym by można było wybrać wersję np +16 i +18 w zależności czy rodzic chce grać czy dać grać dziecku. Pozdrawiam i czekam na opinie.

ocenił(a) grę na 10
TheViperVip

nie będzie takich rzeczy to nie jest kolejny Skyrim! Nie będzie generycznych zadań, wszystko zostało napisane ręcznie. Nowe zadania i lokacje to dostaniemy zapewne od modderów. Po skończeniu głównego wątku nie będzie można grać.

Rockman92

W takim razie jaki jest sens tak ogromnego wiata.

ocenił(a) grę na 10
TheViperVip

jest sens, będzie dużo zadań przecież tylko każde napisane ręcznie i nie takie płytkie jak w Skyrim. Do tego polowanie na monstra, eksploracja wielu obiektów, nie martw się będzie dużo do roboty ale kto myślał że to drugi Skyrim to się może zawieść. To nadal nastawiony na wybory i główną historie Wiedźmin tyle tylko że wreszcie bez wytyczonych ścieżek i niewidzialnych ścian:)

PS: Twórcy mówili że Wiedźminowi 3 bliżej do serii Gothic niż do Elder Scrolls.

ocenił(a) grę na 9
Rockman92

Nie wiem... W2 ostatnio przeszedłem 8 raz, jestem pamiętliwy, jeżeli chodzi o każdy element a byle pierdoła, jeden-dwa questy zmieniły moje odczucia z gry, nieznacznie ale widocznie. Dowodzi temu, że Zabójcy Królów potrafią dostarczyć mase frajdy. A po zapowiedziach trójki to nie wiem, czy mi z pół roku nie zajmie :D

Rockman92

Więc wielu przejdzie grę na szybcika pomijając questy poboczne którymi zajmą się grając od nowa. Trochę to nie dobre bo niektóre potwory trzeba będzie zabijać ze słabymi umiejętnościami. Ogólnie Gothic bardziej mi się podobał od Elder Scrolls [może oprócz Skyrim] ale tak ogromny świat aż prosi się o swobodną nie skrępowaną eksplorację. Przypomnę niektóre gry kończą się śmiercią głównego bohatera a potem i tak można robić zadania itp. Ps. chodzą plotki że chcą naszego Wieśka zakatrupić :(

ocenił(a) grę na 10
TheViperVip

no, sam mam takie zdanie że zginie:) A cały świat nie będzie od razu dostępny, poszczególne huby będą się odblokowywać wraz z postępem fabuły. Nie wiadomo tez czy nie będzie pór roku:)

ocenił(a) grę na 10
TheViperVip

A jaki problem jest w tym żeby pomiędzy zadaniami głównymi bawić się w otwartym świecie i wykonywać zadania poboczne ? Jeśli mają taką koncepcję że zakończenie gry kłóci się z dalszym graniem po ukończeniu fabuły - czy to przez śmierć bohatera czy cokolwiek innego - to ja jak najbardziej popieram takie rozwiązanie.
Da się 'wyczuć' mniej więcej w którym momencie gry się znajdujemy, kiedy nastąpi koniec a często gdzieś w menu da się sprawdzić statystyki o tym ile misji w niej się znajduje, ile już wykonaliśmy. To jest właśnie zaletą gier z otwartym światem, że można się powłóczyć bez celu, cieszyć się grą i mieć satysfakcję ze produkt za który się zapłaciło niemałe pieniądze nie kończy się po kilku a kilkudziesięciu godzinach. A jeśli ktoś będzie parł do przodu wykonując tylko zadania główne - to już jego problem :) Ja z reguły nigdy nie kończę głównej ścieżki fabularnej jeśli uprzednio nie zakończę wszystkich zadań pobocznych (a przynajmniej tych choć trochę fabularyzowanych, bo np. zbierackie typu znajdź 100 piór etc. zdarza mi się omijać)

Rockman92

Mam nadzieję, że każde zadanie będzie ciekawe. Ja wolałem klimat i grę w kości w 1, ale w 2 bardziej podobał mi się styl walki i rozmach - tego bym oczekiwał, a niepokoi mnie, nie grafika, bo w sumie to nie jest aż tak istotne, a ewentualne bugi i styl walki, bo ten, co było widać na filmiku z gry to była jakaś kpina - raptem parę sekwencji i autouniki - ja oczekuję od gry szybkich i brutalnych walki, podobnych jak w 2, tyle tylko, że trudniejszych, bo w 2 nawet poziom mroczny nie stanowił jakiegoś wielkiego wyzwania. A jeszcze jedno - chciałbym możliwości zdobycia wszystkich poziomów zdolności z drzewka - wtedy będzie motywacja, aby grać dłużej.

ocenił(a) grę na 10
JohnWayne1

nie martw się w W3 jest ponad 3 razy więcej animacji walki które odblokujemy w umiejętnościach. A co do trudności - wielka nie wiadoma. Jedno jest pewne na PC będzie pełno modów i każdy znajdzie coś dla siebie np bardziej wymagające walki itp:)

Tak z ciekawosci - czy ktos z Was przeczytal ksiazki ...? Pytam bo jestem ciekawa jak bardzo gra jest popularna sama w sobie.

mszywiol

ja czytałem najbardziej podobały mi się :krew elfów i czas pogardy