Jak myślicie, czy Wiedźmin 3 pójdzie mi na minimalnych wymaganiach na lapku z takimi parametrami?:
- procesor Intel Core i7-4702MQ 4-ro rdzeniowy, 2,2GHz z bustem do 3.2GHz
- karta graficzna NVIDIA GeForce GT 740M 2Gb
- 12 Gb ramu
- Windows 8.1 x64
Też interesuje mnie podobna kwestia. Mój komputer spełnia wszystkie podane, przez twórców minimalne wymagania oprócz karty graficznej, a konkretniej zamiast GTX 660 mam GTX 650 ti BOOST. Myślicie, że nie będzie to dużym problemem?
Mam Lenovo Y510P z i7 2,4GHz, 8 GB RAM i 2xGT755M na pokładzie i według wymagań jedynie układ graficzny niedomaga jak się okazuje. Niemniej jednak wiem, że czasem się takie "cuda" dzieją że gry o dziwo chodzą na sprzęcie o niższych parametrach niż minimalne. Szkoda że nie robi się już wersji demo, bo chętnie bym sprawdził czy się da zagrać. A może ktoś ma podobny sprzęt i próbował Wiedźmina uruchamiać?
Jest przecież demo.....pełne demo, bo twórcy nie zabezpieczali w żaden sposób gry tak aby każdy mógł zagrać ale mieli prośbe by jednak kupić.
Powiem wam, że optymalizacja jest mniej wiecej taka jak w AC: Unity. Wymagania są jakie sa, bo gra nawet na średnich powala.
Oczywiście AC Unity po ostatnim patchu, żeby nie było, że wygląda i działa tak samo jak Unity w dniu premiery xD, nie no Redzi wywiązali się na 5 ;)