Jeszcze trochę zostało nam do premiery nowego wieśka, a ja postanowiłem coś napisać o pierwszej jego części.
Dzisiaj coś mnie naszło, żeby włączyć wiedźmina. Znowu.
Jest to chyba jedyna gra, którą potrafię męczyć i męczy, a ona nigdy mi się nie nudzi. Przechodzę ją już bodaj 8 lub 9 raz, bo w 2007 i 2008 przeszedłem ją równe trzy razy a
później średnio co roku starałem się do niej wracać. I wracałem :)
Dziś postanowiłem coś wyskrobać od siebie, bo przecież Wiedźmin to gra, która jest ze mną już od postawówki i to ona strąciła wszelkie inne gry z piedestału, dając mi setki
(serio, setki) godzin wspaniałej rozgrywki, dojrzałej historii oraz przede wszystkim świetnej zabawy. Oto moje parę sentymentalnych, w pełni subiektywnych wspomnień z
pierwszą częścią wiedźmina:
oto link: http://anonimove.wordpress.com/2013/11/07/dzisiaj-bzykam-krolewny-i-zabijam-potw ory/
przeczytałem bloga, śmieszne. Też uwielbiam Wiedźmina i nie mogę się doczekać do trójki. Ale trylogia Mass Effect to dla mnie opus magnum gier komputerowych, Gothic 2 NK to arcydzieło również. I stoją dla mnie troszeczkę wyżej mimo wszystko od Wieśka. Ale tylko delikatnie:) Ostatnio przeszedłem Dragon Age i też niezłe było (ale gorsze od Wieśka ze względu na mechanikę gry i brzydotę lokacji, fabuła za to nadrabia)
A co myślisz o Skyrim? Mnie pochwycił jego ogrom, zwłaszcza z modami warzącymi ponad 10 GB ten świat był po prostu epicki, niewyobrażalnie rozległy. Oczywiście zabrakło mu fabuły. Człowiek tak na prawdę nie przeżywa nic głębszego. Ale podziwiam tę grę zupełnie z innych względów niż Wiedźmina 1 i 2. Gdyby Skyrim miał główną fabułę taką filmową , skomplikowaną i realistyczną jak Wiedźminy to byłaby to najlepsza gra w historii.
Ujmę to tak - ja nie gram z zbyt wiele gier. Nie jara mnie to aż tak bardzo i patrząc przez pryzmat jedynie kilkunastu gier które przeszedłem i kilkudziesięciu w które grałem mogę chyba śmiało stwierdzić (bo wiesz, przypominam, że to moje subiektywne i niczyją opinią nie skalane zdanie), że wiedźmin był najlepszą grą w jaką grałem :).
Również uwielbiam Wiedźmina.
Sagę przeczytałem z 7 razy, a grę przeszedłem 2 razy i teraz leci trzeci.
Mimo że to gra świetna , dorosła i jedna z najlepszych gier w jakie kiedykolwiek grałem, zaraz potem Mass Effect, Dragon Age 1 i 2(Mi się tam dwójka bardzo podobała) to mimo wszystko nie potrafię znaleźć gry która byłaby dla mnie lepsza niż KOTOR(może dla tego że była to moja pierwsza poważna gra RPG) którego przeszedłem z 10 razy.:D