1. Mam laptopa Samsunga z procesorem Inter Core i5-3210M 2,5GHz, 12GB ramu, kartę Radeon 7600M. Czy zdołam odpalić grę?
2. Czy wiadomo coś o edycji rozszerzonej? poprzednie pojawiły się w takich wersjach i zastanawiam się czy kupić już czy zaczekać
3. Jaki wpływ mają wgrane savy z poprzednich części?
Czy spotyka się postacie z 1 lub 2? wiem, że pojawi się Talar i Vernon Roche. A co z innymi np Saskią, Iorwethem, Yevinnem, kapitanem straży z 1 części czy Berengarem albo innymi postaciami?
Czy wpływ na fabułę jest jakiś znaczny?
I takie bonusowe pytanie o fabułe - możliwy mały spoiler. Czy gra wyjaśnia losy wszystkich bohaterów? w najbliższym czasie jeszcze nie będę mogła zagrać, ale obejrzałam z ciekawości trochę gamepleyów na yt i widziałam, że zakończenia są zaskakująco ubogie, a ciekawią mnie losy niektórych postaci. Zwłaszcza Avallacha, którego polubiłam w sadze i który mile zaskoczył mnie tym, że pojawia się i to jako sojusznik :) niektóre sceny sugerowały, że może on czuć coś do Ciri, stąd moje pytanie.
Proszę się nie krępować, nie boję się spoilerów :)
Poniżej możliwe spoilery:
1. Odpalić - tak. Pograć w przyzwoitej jakości w przyzwoitej płynności, tak żeby cię krew nie zalewała - nie.
2. Prędzej czy później pewnie pojawi się edycja rozszerzona, ale raczej nie wcześniej niż w drugim kwartale 2016 roku, gdy wyjdą już oba płatne dodatki.
3. Sejwy z poprzedniej części mają marginalne znaczenie i nie trzeba sobie nimi zaprzątać głowy. Jedyny naprawdę widoczny i namacalny efekt/wybór dotyczy Letho - albo będzie albo go nie będzie. Saski, Iorwetha, Yaevinna, Berengara nie spotkasz w trzeciej części (chyba, że będą w nadchodzących dodatkach, kto wie, zobaczymy).
Zakończenia są w porządku, nie powiedziałbym, że są ubogie (ale zależy kto czego oczekiwał/oczekuje), natomiast o Avallachu faktycznie nie ma tam ani słowa.
Dziękuję za szybką odpowiedź :)
Może nie będzie tak źle i krew mnie nie zaleje. Ewentualnie doczekam się kiedyś lepszego sprzętu i będzie dobrze :)
Szkoda, że tak zrobili z tymi sevami, już dawno czytałam, że miała być możliwość importowania i liczyłam na to, że będzie to jakieś ciekawe urozmaicenie. No ale trudno :( A wydawało mi się, że teoretycznie najważniejsze postacie z poprzednich części się pojawią. Tak samo jak, to, że losy ważniejszych postaci w grze będą jakoś zaznaczone w zakończeniu, a z tego co się zorientowałam to Avallach odgrywa dosyć sporą role.
Może zmienie zdanie o zakończeniach jak sama zagram, wtedy będę miała jaśniejszy obraz. Póki co tylko takie mnie refleksje naszły po tym co zobaczyłam.