PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678629}
9,6 62 tys. ocen
9,6 10 1 61650
Wiedźmin 3: Dziki Gon
powrót do forum gry Wiedźmin 3: Dziki Gon

ps4

ocenił(a) grę na 10

Witam.Chciałbym zagrać w wiedźmina 3 ,ale mój pecet będzie prawdopodobnie za słaby i zastanawiam się nad kupnem ps4.Nie miałem nigdy konsoli i mam parę pytań:
1 internet : Czy konsola ma połączenie z internetem ,jeśli tak to jakie?Chodzi mi głównie o te ,że w dniu premiery ma wyjść patch i nie wiem czy ma być tylko na pc czy na wszystkie platformy.
2 jakość: Jakby ktoś kupił grę przede mną na ps4 ,to prosiłbym o jego opinie na temat bugów w grze i ogólnie o optymalizacji (najbardziej mi zależy ,aby było stałe 30 klatek).
3 inne opcje:Mam uzbierane 2000 zł i wiem ,że to chyba za mało na dobrego nowego komputera ,ale ten jest następujący:
system : windows vista
4 gb RAM
karta graficzna geforce GT 640
procesor AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5600+
Jeśli ktoś ma pomysł aby mojego pc trochę podrasować ,aby Wiesiek poszedł choć na minimalnych wymaganiach to też może pisać :).

Mam nadzieje ,że mój temat pomoże tagże innym zdecydować się nad kupnem Wiedźmina 3.Dziękuje za komentarze.

ocenił(a) grę na 9
Kruk_66

"tagże" na początku proponuję powrót do podstawówki, bo widać lektury olałeś.
Tak, konsola ma połączenie z internetem (wifi albo kabel RJ45). W dniu premiery ma wyjść łatka (na PC i konsole) poprawiająca spadek fps.
Na PS4 ma być 30 klatek na sekundę przy 1080p.
2. punktu nie rozumiem.
3. Vista???? Poebao? Poczytaj jakie wymagania ma gra na PC.

ocenił(a) grę na 10
moshimosh

W drugim punkcie chodziło mi o opinie na temat wersji gry na ps4 ,poniewarz w recenzjach różnie mówi się o np. ilości bugów: dla jednych jest ich bardzo durzo a dla innych są one nie zauważalne.Wolałbym w tej sytuacji posłuchać opini graczy.Apropo Visty to wiem. ,że trzeba mieć co najmniej windowsa 7 i dlatego pytam się czy np. i system i kartę graficzną i coś tam jeszcze powinienem zmienić i ile mnie to będzie kosztowało ,abym sobie pograł na pc.

Kruk_66

Dużo. Musiałbyś wymień procesor i kartę graficzną - a te podzespoły kosztują najwięcej. W takiej sytuacji najlepiej kupić PS4. Gra wygląda na niej świetnie (źródło: filmiki na youtube). Chociaż jeżeli masz uzbierane 2000 zł mógłbyś sobie sprawić GTX 960 za 900-ileś tam złotych + Intel i5 4460 za 860zł o ile się nie mylę. Taka konfiguracja PC pozwoliłaby Ci się cieszyć grą na wysokich ustawieniach, ale raczej przy 30 klatkach - to są tylko moje przypuszczenia, nie mam zamiaru wróżyć z fusów, przecież Wiedźmina nie miałem jeszcze nawet w rękach. Hmm... Ale upgrade, wydaje mi się, będzie o wiele bardziej problematyczny od zakupu konsoli, ponieważ wymiana wspomnianych podzespołów może wiązać się z wymianą pozostałych: a to zasilacz będzie za słaby, a to coś innego trzeba będzie wymienić. Oczywiście pozostaje jeszcze zakup systemu - Windows 8, 8.1 kosztują około 400-300 zł, Windows 7 gdzieś tak 250-300zł. Sam zdecyduj, co będzie dla Ciebie lepszym rozwiązaniem.

ocenił(a) grę na 9
Kruk_66

Kup PS4, po co się męczyć z pecetem który zaraz będzie przestarzały.