PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 215798
8,5 91 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

Wiele osób tutaj narzeka, że nudny, że poszli spać, że słaby. Nie jestem żadnym znawcą który lubi
filmy przegadane itp. bo jaram się Avengers, Batmanami i ogólnie filmami dla typowego odbiorcy,
ale ten film to cudo. Może ludzi usypiali bo jest bardzo mroczny, ciemny, może się nudzili bo nie
rozumieli do końca o co chodzi. Film jest naprawdę świetny, to jak przedstawiono realia, tamtą rzeczywistość
jest wstrząsające. Fabuła, bohaterowie, historia jest naprawdę świetna. Akcja posuwa się naprzód
ślamazarnie, przy świetnej muzyce i wspaniałych krajobrazach, ale napięcie nawet na moment nie
spada. Oglądanie tego sprawia ogromną frajdę, a po seansie człowiek wciąż myśli o tym co widział. Obok
Matrixa najlepszy film sf jaki oglądałem.

PS. Muzyka przy napisach końcowych wyśmienita.

użytkownik usunięty
Szejku

Amen.

Szejku

No cóż, ja zasypiałem na tej produkcji bo oglądałem kilkadziesiąt razy już ( jak zasłona u Tyrella się opuszczała). Wczoraj zobaczyłem ponownie i uważam że film jest nadal świetny, zmusza do myślenia, co jest wartościowe, zupełnie jak dowolna książka. Pozdrawiam miłośników tego filmu i Rutgera Hauera.

akron

Oglądałem jeszcze inne wersje, i dobrze uzupełniają reżyserską, ale happy end tragiczny. :D

Szejku

happy end ???