Jaki jest film każdy wie :) Że powstał na podstawie genialnej książki też większość kojarzy... Ja chcę polecić jeszczę grę przygodową na podstawie filmu (tytuł identyczny) Jest poprostu genialna! Alternatywna historia w świecie łowców a klimat iście filmowy. Czyż to nie piękne że można samemu pobawić się na tej maszynce do zdjęć czy zrobić test podejrzanemu? I do tego muzyka Vangelisa! I niebagatelna fabuła! Kto pokochał film pokocha i grę...
hymm... tylko że Scott wogóle tej ksiązki nie przeczytał i zgarną wiele pochwał, że z beznadziejnej ksiązki zrobił tak dobry film :))
spoko, nie wątpie, tylko co ma peirnik do wiatraka to jest portal o filmach a nie o książkach :), do historii poza tym przeszedł film...
Do historii przeszedł Dick i cała jego literatura. Na tym przede wszystkim bazował Scott.
Owszem ksiązka jest dobra. Ale film jest o wiele lepszy. To prawdziwe arcydzieło kina, synteza muzyki i obrazu z filozoficznym przesłaniem. To jest najelpszy film Scotta w jego dorobku.
Co do ksiązek to najlepszą powieścią Dicka jest Ubik.
Jak dla mnie prawie pół na pół, ale szala bardziej przechyla się na korzyść klimatycznej książki Dicka "Czy androidy śnią o elektrycznych owcach?" Film jest trochę inny. Ma cudowny klimat i ogólnie to arcydzieło, ale troszkę ustępuje, jak dla mnie książce.
napisałes co chciałes z tym ze widze ze masz tyle wspolnego z tym filmem i ksiazką co twój nick z tym z tym tematem :]