<zieeeeeew> film bez akcji
"Rok 2019. Rick Deckard, członek specjalnego oddziału policji, ma za zadanie tropienie i eliminowanie androidów – maszyn stworzonych przez ludzi do wykonywania niebezpiecznych zadań."
cytat z pierwszej strony filwebu. brzmi jak typowy film akcji. jak rambo ktory powstał w tym samym roku. tym czasem film
Trudno sie z toba nie zgodzic lecz nie na calej linii. Tak, ten film to cholerna nuda, cztery razy podchodzilem i za piatym wytrwalem do konca, jestem z siebie dumny. Osobiscie lubie filmy w ktorych problem i etyka sa zglebione, nawet na niekorzysc akcji lecz w tym przypadku zostalo to zrobione bez zadnej konsyderacji, gdyby dialogi byly na tyle wciagajace....
Jak najbardziej zgadzam się... naprawdę byłem nastawiony, że ten film to nie wiadomo co, scena otwierająca film wydała się dosyć intrygująca, jednakże jakże szybko moje zaciekawienie zjechało w dół poniżej granicy neutralności... zostałem zdegustowany, naprawdę będąc miłośnikiem klimatycznych filmów zostałem niesamowicie zawiedziony- do tego stopnia, że nie byłem w stanie zmusić się nawet do wystawienie 'obiektywnej' oceny, który byłaby wyższa niż najniższe z możliwych 1. Przykro mi, ktoś może powiedzieć, że się nie znam, nie jestem koneserem filmowym i zbluzgać moją osobę, ale film nie porywa, jest to jeden z najgorszych filmów jakie miałem okazję oglądać. Nuda, zero klimatu, beznadziejna fabuła, 'niesamowita' gra aktorska, tragiczna muzyka... jedynie oprawa wizualna jako tako- głównie jeśli chodzi o miasto, ale to zdecydowanie za mało. Dlatego ocena 1/10. Jeśli uraziłem czyjeś uczucia- z góry przepraszam, to nie było zamierzone, po prostu myślę, że nie tylko 'fanboye' mają prawo do wypowiedzi. Dziękuję za uwagę.
zgadzam się z Tobą ,och jak bardzo się z Toba zgadzam. Żałuję do dziś,że nie potrafiłam wypowiedziedziec wię w taki sposób jak Ty, może wtedy uniknęłabym tej nieprzyjemnej dyskusji później. Absolutnie popieram Twoją opinię i cóż więcej dodać, dobrze,że są ludzie tac jak Ty którzy potrafią ładnie wyrazić swoją nie bardzo przychylną opinię. Brawo! :)
Film absolutnie genialny, poetycki z przepiękną muzyką Vangelisa. Niesamowicie klimatyczny i nastrojowy. Uznaję tylko wersję z 1982.
I pamietaj ze gdyby nie LOWCA ANDROIDOW to by nie powstala PAMIEC ABSOLUTNA ktora delikatnie ale zawsze ma cos wspolnego ze swiatem z filmu R.SCOTTA. A z tym ze akcji nie jest za duzo to sie zgadzam z Toba. LOWCA ANDROIDOW to nie akcja na poziomie RAMBO ale nie ukrywam ze od kilku lat slysze ze R.SCOTT i scenarzysta LOWCY ANDROIDOW chca w 2014/2015 zrobic LOWCE ANDROIDOW2. Moze doczekamy sie w tej czesci wiecej akcji a mniej wiejacych nuda dialogow jakie nie ukrywajmy byly w LOWCY ANDROIDOW.