PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 215 tys. ocen
7,7 10 1 215373
8,5 84 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

Blade Runner

ocenił(a) film na 1

<zieeeeeew> film bez akcji

"Rok 2019. Rick Deckard, członek specjalnego oddziału policji, ma za zadanie tropienie i eliminowanie androidów – maszyn stworzonych przez ludzi do wykonywania niebezpiecznych zadań."

cytat z pierwszej strony filwebu. brzmi jak typowy film akcji. jak rambo ktory powstał w tym samym roku. tym czasem film

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
lukaa

Trudno sie z toba nie zgodzic lecz nie na calej linii. Tak, ten film to cholerna nuda, cztery razy podchodzilem i za piatym wytrwalem do konca, jestem z siebie dumny. Osobiscie lubie filmy w ktorych problem i etyka sa zglebione, nawet na niekorzysc akcji lecz w tym przypadku zostalo to zrobione bez zadnej konsyderacji, gdyby dialogi byly na tyle wciagajace....

ocenił(a) film na 1
Quantio

Jak najbardziej zgadzam się... naprawdę byłem nastawiony, że ten film to nie wiadomo co, scena otwierająca film wydała się dosyć intrygująca, jednakże jakże szybko moje zaciekawienie zjechało w dół poniżej granicy neutralności... zostałem zdegustowany, naprawdę będąc miłośnikiem klimatycznych filmów zostałem niesamowicie zawiedziony- do tego stopnia, że nie byłem w stanie zmusić się nawet do wystawienie 'obiektywnej' oceny, który byłaby wyższa niż najniższe z możliwych 1. Przykro mi, ktoś może powiedzieć, że się nie znam, nie jestem koneserem filmowym i zbluzgać moją osobę, ale film nie porywa, jest to jeden z najgorszych filmów jakie miałem okazję oglądać. Nuda, zero klimatu, beznadziejna fabuła, 'niesamowita' gra aktorska, tragiczna muzyka... jedynie oprawa wizualna jako tako- głównie jeśli chodzi o miasto, ale to zdecydowanie za mało. Dlatego ocena 1/10. Jeśli uraziłem czyjeś uczucia- z góry przepraszam, to nie było zamierzone, po prostu myślę, że nie tylko 'fanboye' mają prawo do wypowiedzi. Dziękuję za uwagę.

ocenił(a) film na 3
unamed

zgadzam się z Tobą ,och jak bardzo się z Toba zgadzam. Żałuję do dziś,że nie potrafiłam wypowiedziedziec wię w taki sposób jak Ty, może wtedy uniknęłabym tej nieprzyjemnej dyskusji później. Absolutnie popieram Twoją opinię i cóż więcej dodać, dobrze,że są ludzie tac jak Ty którzy potrafią ładnie wyrazić swoją nie bardzo przychylną opinię. Brawo! :)

ocenił(a) film na 10
lukaa

Film absolutnie genialny, poetycki z przepiękną muzyką Vangelisa. Niesamowicie klimatyczny i nastrojowy. Uznaję tylko wersję z 1982.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
lukaa

I pamietaj ze gdyby nie LOWCA ANDROIDOW to by nie powstala PAMIEC ABSOLUTNA ktora delikatnie ale zawsze ma cos wspolnego ze swiatem z filmu R.SCOTTA. A z tym ze akcji nie jest za duzo to sie zgadzam z Toba. LOWCA ANDROIDOW to nie akcja na poziomie RAMBO ale nie ukrywam ze od kilku lat slysze ze R.SCOTT i scenarzysta LOWCY ANDROIDOW chca w 2014/2015 zrobic LOWCE ANDROIDOW2. Moze doczekamy sie w tej czesci wiecej akcji a mniej wiejacych nuda dialogow jakie nie ukrywajmy byly w LOWCY ANDROIDOW.

ocenił(a) film na 9
lukaa

Jestem fanem Łowcy Abdroidów ale żeby dawać jeden?

ocenił(a) film na 9
Ludi_filmaniak

Nie jestem fanem