PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 216097
8,5 97 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

nie przepadam sci-fi, właściwie to gardze tego typu głupotą, z nielicznymi wyjątkami, cyber punk jest jednym z tych wyjątków.
absolutnie genialny obraz miasta przyszłości, świetne zdjęcia i sceneria, naprawdę estetyczny film, i cholernie miły dla oka.
dopiero po obejrzeniu filmu zobaczyłem jak dużo późniejszych dzieł było wzorowanych na łowcy androidów, zaczynając od komiksów Franka Millera kończąc na serialu animowanym Transformers.
to są plusy, warstwa wizualna i klimat na dyszke, minusem jest niestety fabuła, jest zwyczajnie nudno, oczywiscie nie oczekiwałem jakiejs sensacji czy wielkiej rozpierduchy ale czegoś co będzie trzymać w napięciu, będzie wciągać a tego nie ma.
w filmie bardzo mało sie dzieje, do tego rola forda, według mnie jedna z jego gorszych wypadł po prostu blado, jakby myślał w ogóle o czymś innym, brakuje charyzmy np tego co pokazał grając Indiane Jones'a. Fabułę oceniłbym na jakies 5,6
Klasyka? jednak tak, ze względu na klimat i warstwe wizualną która przeszła do historii i była inspiracją dla innych twórców

ocenił(a) film na 10
BlackShit

"w filmie bardzo mało sie dzieje, do tego rola forda, według mnie jedna z jego gorszych wypadł po prostu blado"

Bo kolega raczy zauważyć, że nazwa w oryginale to "Blad(y)e Runner", to dlatego taka rola Forda :> Wszystko zostało uwzględnione w scenariuszu :)

użytkownik usunięty
pendrago

nudy, fakt. 1/10

ocenił(a) film na 10

Chyba kolega powyżej raczył nie zrozumieć ironii, ale zdarza się najlepszym ;P

użytkownik usunięty
pendrago

ten kolega nie jest w stanie zrozumieć nawet instrukcji obsługi sedesu - ironia to dla niego abstrakcja

BlackShit

Po raz kolejny sterta bzdur.

ocenił(a) film na 9
BlackShit

"w filmie bardzo mało sie dzieje, do tego rola forda, według mnie jedna z jego gorszych wypadł po prostu blado"

widze ze nie wpadles na to ze koles ktory lata za "ludzmi" i zadaje im w kolko pytania ktore sa albo zenujace albo szokujace [zwroc uwage ze ani troche nie ruszaja go kwestie ktore wypowiada], jest bardzo zmeczony wlasna praca. przeciez poznajesz go w momencie gdy czyta prase a i na posterunku musi przekonywac go do roboty komendant. zagral bardzo dobrze tylko tego nie zlapales po prostu. wersja FINAL CUT w ogole powinna Tobie wyjasnic dlaczego tak zagral.

użytkownik usunięty
BlackShit

zgadzam sie

użytkownik usunięty
BlackShit

zgodze sie ponownie co by temat nie znikal wartosciowy , dla mnie to film klasy b, ponizej krytykI!

użytkownik usunięty

zgódź się jeszcze dziesięć razy - kogo to obchodzi

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
BlackShit

normalnie jak w polskim kinie, nic się nie dzieje - bo to W TOBIE ma się dziać jak oglądasz, ma potrząsnąć, sprawić, że inaczej spojrzysz na życie, jakie Ci dano; ale to wymaga pewnej wrażliwości, a ta jest wyraźnie na wymarciu, przynajmniej pośród wpisujących się pod tym filmem...

użytkownik usunięty
jagush

kino kiczu jesli mam byc szczery, zla praca kamery i fatalne zdjecia, kicz dla mas moim zdaniem znawcy filmowego...

ocenił(a) film na 9

tak, znawco filmowy, korzę się przed Twym autorytetem i miażdżącym słowem-kluczem: "kicz" :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

użytkownik usunięty
jagush

czytając wiele mówiącą argumentację qazqaz1212 muszę chyba skłonić się ku rewizji swoich poglądów i przyznać mu rację - faktycznie - kicz :))))))P

ocenił(a) film na 5
BlackShit

Popieram, na plus klimat i wizja futurystycznego Los Angeles. Ale niestety fabuła wszystko zabija.

Human89

i ja również i nikt mi nie powie żę to arcydzieło...Brak tu takiego doprego polotu coś co przykuło by do fotela a ze scenariusza poprostu wieje nuda... przez pierwsze 10 minut miałem film za bardzo dobry ale strasznie nisko spadł później przez senną fabułe...