Szkoda,że tak wspaniałego filmu nie wyemituje go żadna polska stacja telewizyjna(lub polskojęzyczna).O ile mi wiadomo,kiedyś go puścili na TVP,ale było to dość dawno temu.
był emitowany kilka razy w TVP1 na otwarcie cyklu 100 na 100. i kilka lat wczesniej ( chyba w 89r.)ze 2 lata temu zas na TVN w którys piatek
Nie żartuj, od minimum 4-5 lat nie było tego filmu w Polskiej telewizji - to fakt, gdyż przez jakiś czas czychałem na niego - wreszczie zdesperowany dodałem filmek do mej kolekcji DivX - gdyż około 2 lat temu innego wyjścia nie miałem, aktualnie oczekuję kolekcjonerskiego wydania DVD - mam nadzieje, że takie sie ukaże.
Więc lat temu 4-5 jak mówię, a nie dwa. To trochę dawno, nieprawdaż droga Polska telewizjo?
Nie no, ja myślę, że powinni jeszcze "Gulczasa" z pietnaście razy puścić, bo jakaś fanka mogła nie obejrzeć...
W TVN był parę lat temu,jednak puścili wersję kinową,a więc porażka.Polecam wybrać się do wypożyczalni, gdzie na bank otrzymasz genialną,reżyserską wersję,która przekazuje wszystko co chciał sam reżyser.
Zresztą sam Scott powiedział, że kinówka z hollywodzką końcówką i monologami Forda to kibel.Dla mnie Blade runner to s-f wszechczasów z Odyseją kosmiczną 2001 i chyba już tam zostanie bo nie sądzę aby powstało coś wspanialszego.