PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 217 tys. ocen
7,7 10 1 216912
8,5 99 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

Na takich kanałach jak np. TVP, Polsat czy TVN, bo nigdy go nie widziałem, chyba że kiedyś tam na HBO wydaję mi się że puszczali, ale to kawał czasu.

ocenił(a) film na 9
snake_plissken84

Myślę, że puszczali go jakieś 20-25 lat temu, zanim wielkimi hitami naszej telewizji stały się gnioty i blockbustery. Możliwe, iż można go spotkać sporadycznie na kanałach typu AleKino+, chociaż nie jestem w stu procentach pewny.

Verterain

No racja, na Ale Kino+ lecą nieraz bardzo dobre filmy, nawet "Mechaniczną pomarańcze" kiedyś puszczali, a z tego co wiem film był chyba zakazany i nigdy nieemitowany w publicznej, więc może i "Łowcę" kiedyś puszczą.

ocenił(a) film na 9
snake_plissken84

To prawda. Dzieła Kubricka i inne perełki spotkasz tylko na AleKino+.

Verterain

Zgadza się. Wyjątkami są chyba tylko "Lśnienie" i "Full Metal Jacket" , które pokazywali kiedyś w tvn, ale to jakieś 10 lat temu. Ehh stare, dobre czasy .....

ocenił(a) film na 9
snake_plissken84

Cóż. Pozostaje tylko kolekcjonować największe arcydzieła na DVD, innego wyjścia nie widzę.

użytkownik usunięty
snake_plissken84

Mechaniczną pomarańcze, odyseje kosmiczną i barry london często puszczają na TNT.

Tak, ale TNT to jest kanał kodowany, a mi chodzi bardziej o stacje ogólnodostępne ;)

ocenił(a) film na 10
snake_plissken84

Ja go ogladalam 15 lat temu na tvp1.dali go b.pozno,czekalam do prawie pierwszej w nocy,wiec pamietam dobrze;-)

iza198444

No fakt, pobawiłem się trochę w archeologa kiedyś i znalazłem info, że leciał na TVP 1 gdzieś w 2000 roku :)

ocenił(a) film na 10
snake_plissken84

Niestety tv coraz rzadziej puszcza takie wartosciowe filmy.niektorych od lat nie powtarzali!

iza198444

Noo zgodzę się w 100 %. Taka np. "Drabina Jakubowa" albo "Harry Angel" kiedyś leciały na Polsacie albo w TVP. O ile jeszcze ten drugi na Kulturze w końcu dali, to ten pierwszy nigdzie nie leci, nawet na kodowanych kanałach. Ale takich filmów jest znacznie więcej.

ocenił(a) film na 10
snake_plissken84

Dokladnie.telewizje stawiaja na ciagle powtarzanie gniotow,bo sa tanie

iza198444

No tak, albo też dlatego że czas leci i w ciągu tych lat powstaje tyle nowych filmów, że muszą je upchnąć gdzieś w ramówkach, tym samym pomijając starsze, często o wiele lepsze produkcje.