PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 216097
8,5 97 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

Ale jak tu nie napisać o najlepszym filmie sf.
O gustach sie nie dyskutuje. Wiem ale który film powoduje że sie o nim mysli, niewiele jest
takich?
Kocham Gwiezdne Wojny, Terminatora, ale Blade Runner jest inny. Przenosi nas w świat
realny. Pyta o cechy człowieka - ten film jest testem na człowieczeństwo nas wszystkich.

Ja go nie przeszłem pozytywnie.

Może za drugim razem...

ocenił(a) film na 9
akomi

Jeśli wcześniej nic nie pisałeś na filmwebie, nie powinieneś tego zmieniać. Jak chcesz się wypowiadać to poducz się trochę języka polskiego..

ocenił(a) film na 10
black_s

No proszę kolego black_s... bardzo proszę. Akomi napisał swój komentarz, a Ty od razu go atakujesz? Nie widzę jakichś rażących błędów (tak naprawdę nie widzę żadnych błędów) w wypowiedzi Akomi, a Ty od razu go zniechęcasz. Nawet jakby zrobił błąd to czy przypadkiem nie jest tak, że "errare humanum est" ?
@Akomi Zgadzam się z Tobą jak najbardziej. Tzn. dyskusja, czy jest to najlepszy film sci-fi ciągnie się na filmwebie od bardzo dawna, a topic rozszerza się niczym wybuch supernowej :) Sprawa subiektywna dla większości ludzi (jak zresztą chyba wszystko co dotyczy tego co jest najlepsze, albo lepsze).
Ja też "nie przeszedłem" tego testu pozytywnie (tak mi się zdaje) i pewnie (z tego co widzę) użytkownik black_s ma z tym "małe" problemy :)
Pozdrawiam i zgłębiaj świat "Blade Runner'a", bo takich perełek jest jak na lekarstwo w światku filmowym.

ocenił(a) film na 9
pendrago

Nawiązałem do słowa "przeszłem". Jest to rażący i moim zdaniem niedopuszczalny błąd, chyba, że wśród przedszkolaków. Dziwię się, że Ty tego nie zauważyłeś.
Ty z kolei atakujesz mnie bezpodstawnie. Po co jakieś złośliwości dotyczące mojego człowieczeństwa ? Jedyne co napisałem, i tak uważam, że jak ktoś się wypowiada na forum i chce podyskutować na jakiś temat to niech nie kaleczy języka. Nie chodzi o to, żeby od razu mówić jak Miodek, ale "przeszłem" mówią tylko głupie buce, więc jak oni mają wnieść cokolwiek konstruktywnego do dyskusji ?

ocenił(a) film na 10
black_s

No cóż. Widzę, że Ty nie zauważyłeś tego, co ja zauważyłem ;P Przeczytaj jeszcze raz mój post i zwróć uwagę na słowo w cudzysłowiu - słaba spostrzegawczość no nie? Nie atakuję bezpodstawnie, ponieważ uważam, że każdemu może zdarzyć się błąd. Rozumiem, że nagminne "niszczenie" zasad języka polskiego może być frustrujące, ale... widzisz akomi coś napisał odnośnie samego Blade Runner'a, a o tym jest ten topic. Pomylił się, ale żeby od razu wyzywać ludzi od "głupich buców" ? Jeżeli tajniki naszej mowy nie są Tobie obce to na pewno poziom Twojej kultury osobistej stoi pod znakiem zapytania. Jeszcze raz powtórzę "errare humanum est" i mam nadzieję, że taki wykształcony człowiek jak Ty zrozumie to przesłanie, a nie od razu zniechęca innych ludzi do wypowiadania się na takim portalu jak filmweb, gdzie na każdym kroku łamie się zasady pisowni (pomyśl o tym).
Dobra! Skończyłem już, bo robi się z tego elaborat. EOT

ocenił(a) film na 9
pendrago

Masz rację, jestem mało spostrzegawczy i nie posiadam kultury osobistej. Nie ma sensu się dłużej sprzeczać.

black_s

Nie ma sensu się sprzeczać, ale dobrze, że zwrócono ci uwagę, iż bezsensownie się zachowałeś.

black_s

... rzeczywiście, tamta riposta nie była zbyt kulturalna

ocenił(a) film na 10
black_s

No pięknie. Srach sie bać