PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 215815
8,5 91 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

Plakat

użytkownik usunięty

Czy tylko ja uważam, że powinny być tylko oryginalne plakaty jako domyślne?

ocenił(a) film na 10

Co racja to racja.

Obecny plakat to jakiś żart, tylko że nikt się nie śmieje. Najwidoczniej na Filmwebie kierują się zasadą: "Nieważne jak beznadziejny jest plakat domyślny, ważne że jest polski". Trochę smutne.

ocenił(a) film na 10

Plakat ma promować film a nie baby w bikini!

użytkownik usunięty

Nie no! Co on ma wspólnego z filmem! Oby zniknął z tąd jak najszybciej!!!

ocenił(a) film na 9

kolejny beznadziejny polski plakat zastępuje oryginał, filmweb śmierdzisz!

ocenił(a) film na 10
M0RiARTY

Taka praktyka Filmwebu. Najczęściej wybierają najstarszy polski plakat lub polską wersję, nieważe jak bardzo jest kiczowata...

ocenił(a) film na 9

Według mnie polityka ustawiania jako domyślnego polskiego plakatu kinowego byłaby bardzo dobrą i trafną decyzją (wszak to polska strona internetowa, więc dobrze by było aby plakat szukanego tytułu był spójny z tym jakim film jest reklamowany w naszym kraju czy też okładką którą można znaleźć w najbliższym sklepie lub wypożyczalni), gdyby nie ta nieszczęsna polska szkoła plakatu (zawdzięczamy jej kilka arcydzieł oraz masę oderwanych od filmu kiepskich technicznie bohomazów). Lepsza mogłaby być polityka pokazywania okładki/plakatu użytego przy ostatniej reedycji/redystrybucji filmu, ale znów - w wielu przypadkach byłyby to trafione i spójne z filmem okładki DVD, ale czasem trafiałby się jakiś nic nie mówiący nowemu widzowi "artystyczny" minimalizm, albo jakaś rocznicowa edycja udziwniona na siłę.

Chyba najlepszym sposobem byłoby wprowadzenie do galerii plakatów tego nieszczęsnego fejsowego lajka (skoro już i tak go umieścili w galerii zdjęć), aby każdy tam zalogowany mógł polubić swój ulubiony plakat filmu, a najczęściej lajkowany plakat stawał się głównym plakatem filmu. Wiem, że to nie jest idealne rozwiązanie (nie mając tam konta sam się wykluczyłem z głosowania), mogłoby być podatne na trollerkę, ale chyba nic lepszego się tu nie wymyśli. (Pamiętajcie, że ustalając zasadę pokazywania plakatu z kraju produkcji, praktycznie wszystkie plakaty filmów azjatyckich tracą polskie znaki)