PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 216097
8,5 97 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

Powiem tak

ocenił(a) film na 10

Film ten wcześniej uwielbiałem z racji przynależności do gatunku sci-fi. Jednak po tym jak zacząłem robić prezentację o środkach wyrazu tego filmu na maturę, uważam to za absolutne arcydzieło jako s-f i jako film psychologiczno-filozoficzny. Zebrałem materiału ok. 15 stron A4 małą czcionką, a i tak pewnie jeszcze trochę by się znalazło.
Po co to piszę? Ano dlatego, że żal **** ściska jak się widzi tematy:
"Ocena 4,7, cienki" etc.

Więc szanowny oceniaczu, jeżeli nie uważasz tego filmu za arcydzieło to:
!Nie posiadasz umiejętności odczytania przekazu, nie znasz języka jakim posłużył się tu reżyser.!

Jeżeli dalej upierasz się, że to średni/przestarzały/nudny film:
!Dorośnij, albo nie ufaj na drugi raz znajomym, kiedy mówią ci, że mają świetny film akcji do pożyczenia.!

Dziękuję

Shigurui

Słuszny apel! Podpisuje się rękoma i zębami.

ocenił(a) film na 10
Shigurui

Tak, dokładnie. nie znam się na matmie i nie lubię trzaskać algorytmów, więc uważam, że informatyka jest nauką nudną głupią i niepotrzebną. Oceniam informatykę na 2/10 w skali "fajności" nauk. Chemia jest fajniejsza - 9/10, można zrobić amfetaminę i jak się wrzuci sód do wody to zaaapppierniccza, że aż szum idzie kuwa.;)

ocenił(a) film na 10
METABO

hehe to miał być taki błyskotliwy sarkazm? :D

METABO

informatyka nie jest potrzebna tak? to ciekwe co powiesz na to, że teraz wszystkim sterują komputery?

ocenił(a) film na 10
michalzawiski

Ludzie, ja się nabijałem z tych co tak idiotycznie oceniają :)To znaczy porównują jakieś utwory, czy rzeczy na podstawie nieistotnych albo nie trafnych cech. Na przykład to tak jak by jakiś kretyn napisał: Blade Runner jest kijowy, lepsze wybuchy były w "Na zabójczej ziemi" z Seagalem. Jeśli porównywać wybuchy to rzeczywiście na ten drugi jest lepszy, ale co z tego. Przykład z naukami był przypadkowy. Oczywiście obie te dyscypliny są bardzo ważne. :) Muszę chyba popracować nad jasnością wypowiedzi. :)
P.S. a co do pracy to fajnie że wybrałeś coś co Cię naprawdę interesuje, a nie płodziłeś jak to znasz i facynują cię Treny kochanowskiego :)

Pozdrawiam fanów B.R. Znacie jeszcze filmy z tak wyrazistym klimatem?

Shigurui

A mógłbyś udostępnić swoją pracę? Bardzo chętnie zapoznałbym się z Twoim punktem widzenia. Na poważnie. Email: futurescape@wp.pl

TearsInRain

podobnie i ja nie znajac juz Dicka i kilka jego ksiazek nie wiedzialem ze to film na podstawie jego powiesci w porownaniu oczywiscie z ksiazka film hmmm brakuje mu co tu nie mowic
a oto i mail
markin@o2.pl

BTW : czekam na ekranizacje Ubika ale to nie nastapi szybko
a co sadzisz o "Pamięci absolutnej" ?

ocenił(a) film na 10
markin

Że Blade Runner'owi Scotta brakuje do pierwowzoru książki ?