PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 215804
8,5 91 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

W scenie w której Roy pyta o przedłużenie życia widać, że JF sebastian płacze kiedy Tyler mówi o tym, że nie może tego zrobić. To ma świadczyć o tym, że on mógłby wydłużyć życie ? Ten Tyler...

ocenił(a) film na 9
Movie_Crash_Man

moim zdaniem rozwiązania są dwa: 1. to świadczy o tym, że żal mu androidów które czują strach przed śmiercią. 2. już oczyma wyobraźni widzi co się stanie z Tyrelem i z nim samym w chwilę po tym jak Tyrel odmówi androidowi, i płacze ze strachu.

ocenił(a) film na 10
broncobilly

TAK. Zawsze te dwie opcje rozpatrywałem. Nie mogę jednak od tak sobie uwierzyć, że nie da się im wydłużyć życia.

ocenił(a) film na 8
Movie_Crash_Man

Zgadzam się: tylko te dwie opcje wchodzą w grę:)

ocenił(a) film na 8
crusing24

A ja myślę, że jego reakcja ma pokazać ten pierwiastek ludzki w konfrontacji Batty_Tyrell. To że wie, jak ta konfrontacja się skończy, że nie będzie to happy end dla Tyrella. Sebastian to w końcu człowiek, który reaguje emocjonalnie.

Movie_Crash_Man

PRZECIEŻ TO FILM! FIKCJA!

Jak oglądasz Shreka to też nie możesz uwierzyć, że Ogry żyją? Podpowiem Ci: nie zastanawiaj się zbytnio tylko oglądaj.

Movie_Crash_Man

wg mojej interpretacji oklamal ich w tej sprawie, sam na poczatku filmu mowi do deckerda ze nie chcieli zeby wyksztalcily uczucia a ze to moglo nastapic po 4 latach to wbudowali im maksymalna dlugosc zycia na 4 lata jako mechanizm zabezpieczajacy.

Movie_Crash_Man

czyli to nie biologia tylko oni decydowali o ich dlugosci zycia

Movie_Crash_Man

a co do sebastian to wg mnie plakal ze strachu albo dlatego ze odmowa tylera to tez wyrok dla niego- bo on tez szybciej sie starzal. zatem dla niego tez nie byloby nadziei.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem