PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 215815
8,5 91 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

To jest to

ocenił(a) film na 10

Właśnie obejrzałem ten film, po raz pierwszy w życiu (wersja reżyserska) i jesten pod wrażeniem! Wsłyszałem wiele o tym filmie, zazwyczaj dobrych opinii, choć niektórzy twierdzili, że film ten jest po prostu nudny. Więc podszedłem do niego z pewnym dystansem, pomyślałem sobie, że po wysłuchaniu tylu dobrych opinii, film okaże się dla mnie zawodem. Nic bardziej mylnego. Film wciągnął mnie strasznie, bardzo podobała mi sie tematyka i Klimat jaki panował. Uwielbiam dobre filmy, mam 16 lat i podczas rozmów z moimi kolegami w szkole gdy dowiaduje sie jakich oni beznadziejnych filmów oglądają, a na prawdziwe perełki mówią nuda to mnie krew zalewa. Dzisiejsze społeczeństwo, w szczególności młodzież nie potrafi docenić prawdziwych filmów. Karmieni przez hollywoodzkie superprodukcje doceniają tylko przemoc, sex, ilośc efektów specjalnych, twardych bohaterów pokazujących jacy to oni są głupi, silni, bezuczuciowi i banalni. Mam nadzieje, że niedługo nastąpi odrodzenie kina, które będzie sie wzorować na PRAWDZIWEJ klasyce kinematografii. Pozdrawiam prawdziwych kinomaniaków.

donZabol

Pawle, zachecam do siegniecia po ksiazki P.K.Dick`a. mozna zaczac od opowiadan. nie zawiedziesz sie :)

ocenił(a) film na 10
finallyh

Właśnie zamierzam sie do tego zabrać, narazie jestem świerzo po lekturze książki UBIK, która jak dla mnie jest świetna. Philip K.Dick ma talent do tworzenia wyimaginowanych światów.

ocenił(a) film na 10
donZabol

Dick jest the best. Baaardzo mi się podobają jego książki :D A wszystko dzięki filmowi Scotta, tak to bym się pewnie nie wziął za tego autora ;)