Właśnie obejrzałem ten film, po raz pierwszy w życiu (wersja reżyserska) i jesten pod wrażeniem! Wsłyszałem wiele o tym filmie, zazwyczaj dobrych opinii, choć niektórzy twierdzili, że film ten jest po prostu nudny. Więc podszedłem do niego z pewnym dystansem, pomyślałem sobie, że po wysłuchaniu tylu dobrych opinii, film okaże się dla mnie zawodem. Nic bardziej mylnego. Film wciągnął mnie strasznie, bardzo podobała mi sie tematyka i Klimat jaki panował. Uwielbiam dobre filmy, mam 16 lat i podczas rozmów z moimi kolegami w szkole gdy dowiaduje sie jakich oni beznadziejnych filmów oglądają, a na prawdziwe perełki mówią nuda to mnie krew zalewa. Dzisiejsze społeczeństwo, w szczególności młodzież nie potrafi docenić prawdziwych filmów. Karmieni przez hollywoodzkie superprodukcje doceniają tylko przemoc, sex, ilośc efektów specjalnych, twardych bohaterów pokazujących jacy to oni są głupi, silni, bezuczuciowi i banalni. Mam nadzieje, że niedługo nastąpi odrodzenie kina, które będzie sie wzorować na PRAWDZIWEJ klasyce kinematografii. Pozdrawiam prawdziwych kinomaniaków.
Pawle, zachecam do siegniecia po ksiazki P.K.Dick`a. mozna zaczac od opowiadan. nie zawiedziesz sie :)
Właśnie zamierzam sie do tego zabrać, narazie jestem świerzo po lekturze książki UBIK, która jak dla mnie jest świetna. Philip K.Dick ma talent do tworzenia wyimaginowanych światów.