PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 217 tys. ocen
7,7 10 1 216932
8,5 99 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

Zapewne nie jestem odosobniony w niesmaku, jakim napawa mnie myśl, iż forum jednego z moich ukochanych filmów zostało zaśmiecone, nic nie wnoszącymi pyskówkami z osobami, których inteligencji nie będę tu charakteryzował, bo musiałbym je mocno obrazić. Myślę, że tylko idiota nie ma wątpliwości co do własnej nieomylności, natomiast ktoś poważny, jeśli poszukuje potwierdzenia swoich poglądów, szuka pomocy w autorytetach danej dziedziny. Dla mnie autorytetem w dziedzinie filmu jest osoba kryjąca się pod pseudonimem "DUX" na forum www.film.org.pl. Jest to forum dla profesjonalistów, do grona których dołączyć niełatwo. Zapewne moja skromna wiedza nie okazałaby sie wytarczająca do przebrnięcia przez selekcję dla członków tego zacnego grona. Wspomniany przezemnie Dux, nieodmiennie zachwyca mnie swoją eurydycją, kompetencją w podejściu do tematu i przenikliwością oceny. Dlatego pozwalam sobię wkleić odnośnik do jego analizy filmu Blade Runner [ http://www.film.org.pl/prace/blade_runner/main.html ] sądząc, że jakakolwiek dalsza dyskusja jest zbędna bo w opisywanym artykule zostało powiedziane wszystko.

użytkownik usunięty

Przede wszystkim filmu nie polecam, jesli przestaniesz smiecic i uznasz swa impotencje umyslowa to zrozumiesz wiecej. Zaczales smiecic a teraz sie zalisz, na przyszlosc mysl wczesniej, choc nie potrafisz myslec wcale. Odniose sie do filmu jako ze nie smiece ale wyrazam wolną opinię. Akcja słaba, Hauer nie potrafi grać, zdjęcia fatalne, muzyką żałosna. 1/10.

użytkownik usunięty

Do wielu rzeczy można się doczepić ,ale na pewno nie do roli Haurea.

Niestety mandelinho nie jest na tyle inteligentny, by zrozumieć Twoją
prośbę i tu też śmieci. Przykro mi.
Ale film to arcydzieło i zdanie jednego dzieciaka, który nie wyrósł ponad
kino przeciętne, nic tu nie zmieni. Na szczęście prawdziwa sztuka jest
elitarna i trzeba do niej dojrzeć, dzięki czemu zdanie takiego mandelinho
nie ma żadnego poparcia w analizie czy przemyśleniach.
Co ciekawe - tutaj zbiłeś argumenty mandelinho, który opierał je na tym, że
niby to on się zna na kinie. Posłużyłeś się zdaniem eksperta, jego analizą,
więc ten głupek będzie zmuszony do rzucania inwektywami. Co czyni. Nic
więcej nie potrafi.

Niniejszym proponuję go ignorować - w końcu mu się znudzi.