PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 215820
8,5 91 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

...ale szybko usunąłem tą ocenę. Powiem szczerze, że żaden dotąd film nie zmusił mnie do takimi rozmyślaniami nad oceną. Po tym jak mnie zawiódł po seansie zacząłem rozmyslać i doszedłem do wniosku, że przed chwila obejrzałem arcydzieło. Tak się "nudziłem" w trakcie oglądania, że nie zauważyłem nawet tego, że całkowicie się w ciągnąłem w ten niesamowity obraz. Samo oglądanie filmu wydaje mi się nawet teraz koszmarne, ale jak film się skończył i wystawiłem 6 to zrozumiałem, że coś nie gra. Skasowałem tą ocenę i przeanalizowałem ten film z chyba każdej strony zmieniając co chwila ocenę (w myślach). W końcu doszedłem do kilku wniosków, ale powiem wam tylko jeden: nie potrafie ocenic tego filmu i na razie nie wystawie mu żadnej oceny. Dodam jeszcze, że jest to najlepszy (jeden z najlepszych) film jaki widziałem. pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Cyryn

Mądrze zrobiłeś. Wielu ludzi wystawia temu filmowi średnie oceny, tak naprawdę do końca go nie pojmując.
Wierzę, że niedługo tu wrócisz i wystawisz mu chociaż 9/10, bo ja uczyniłem niegdyś podobnie.
Teraz uważam go za swój ulubiony film.

ocenił(a) film na 10
Bizon

część ludzi dojrzewa do pewnego poziomu, a część niestety tego doświadczyć nie może. cieszę się, że niektórzy powstrzymują się od ocen arcydzieł, których na razie pojąć w całości nie mogą, jak to niestety niektórzy robią... .

10/10 dla filmu. taka była moja ocena już po pierwszym obejrzeniu. mówię tu oczywiście o wersji Director's Cut.

ocenił(a) film na 10
Cyryn

Wystawiłem 10/10. Już dawno powinienem był to zrobić.

ocenił(a) film na 10
Cyryn

10/10 Film genialny po każdym względem. Klasyka.

ocenił(a) film na 10
Cyryn

10/10 Film genialny pod każdym względem. Klasyka.

ocenił(a) film na 10
candy_man

Ode mnie też 10/10. Przyznam się z bólem, że oglądałem go dosyć nie dawno, ale dla mnie, wielbiciela sf, zrobił ogromne wrażenie i od razu pokochałem ten film.