PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 215798
8,5 91 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

kSIĄŻKA A FILM

ocenił(a) film na 10

W ksiązce Deckart jest człowiekiem bo ma zapędy zoofilskie , kupił sobie syntetyczna owce i trzymał ja na dachu [miał tez zwykła żonę ale była porąbana] ale marzyła mu sie prawdziwa...KOZA !! A to różni ludzi od androidów [w książce "antki" ich nazywają] bo one nie marzą o zwierzątkach i stąd tytuł książki! Aby kupić kozę prawdziwą w jeden dzień postanowił wybić 6 antków a i tak nie pobił rekordu innego łowcy -7 antków, ale to nie były Nexus6 tylko jakies starsze i głupsze. Ponadto : w książce mieli problem by im przedłużyć życie które z powodu jakichś niedoróbek ograniczone było do 4 lat. A w filmie odwrotnie. Kretyństwo: jeden Nexus6 kosztował chyba więcej niz moje Mercedes i gdzie tu sens by żyło toto 4 lata?? A moja starsza ma 16 lat, a młodsza 10 lat i nie maja ochoty na zjazd do bazy. I dalej: jeżeli byli zaprogramowani na 4 lata, to dlaczego nie wbudowano im czegos autodestrukcyjnego? W książce cos jest na ten temat. Albo jakis detal odróżniający ich z daleka?? Albo z bliska?? Np. brak cipki albo jajek, bo fiut sie przydaje. Albo niegieskie dłonie itd. Tyrell poszedł za daleko, i to jest główne przesłanie filmu: nie zachwycajcie sie tak bardzo postępem, bo sie obudzicie z ręka w nocniku. Palanty, Hej!

ocenił(a) film na 10
baca350

Co?? Ja go oceniłem na 9????? Pijany byłem.Hej!

ocenił(a) film na 10
baca350

Badano im szpik kostny............................. zamiast poszukac jaj! Albo cipy! Co za palanty! Jej!

ocenił(a) film na 7
baca350

http://www.filmweb.pl/film/%C5%81owca+android%C3%B3w-1982-734/discussion/Prawdzi wa+interpretacja+Blade+Runnera+-+Odk%C5%82amanie+mit%C3%B3w,2954387