PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1318}

Śniadanie u Tiffany'ego

Breakfast at Tiffany's
1961
7,8 159 tys. ocen
7,8 10 1 159385
7,1 47 krytyków
Śniadanie u Tiffany'ego
powrót do forum filmu Śniadanie u Tiffany'ego

Słaby.

ocenił(a) film na 4

Może dlatego, że nie lubię Audrey Hepburn. Nie lubię! Wydaje mi się podobna do Jennifer
Lawrence na którą już w ogóle nie mogę patrzeć. Rola męska George Peppard niczego sobie.
Dlatego daję 4/10 i tylko za role męskie. Nadal uważam, że najlepsza aktorka tamtych czasów to
Ingrid Bergman. IKONA. A Audrey to słaba, ładna aktorka.

aktyw23

Masz rację co do Hepburn, ona w tym filmie jest po prostu denerwująca :/ JL póki co jeszcze nie mam dość, zresztą myślę, że nie ma co porównywać obu pań, bo są kompletnie różne pod względem aktorskim (JL to jeden wielki wygłup acz genialny,a Hepburn ma jednak większą klasę) i pod względem urody. Film jest słaby, chociaż już kultowy. Może w tamtych czasach to było coś, ale teraz to po prostu mdła historyjka i tandetny pocałunek w deszczu.

ocenił(a) film na 5
yellowcat

No właśnie kultowy ale ten film mnie wnerwiał wytrwałem do końca jakoś się udało

roland_roland

Bardzo możliwe, że pewnego dnia młody kinomaniak powie:" dlaczego ten film Miś był kultowy?".
Co kilka pokoleń kulty się zmieniają. Myślę, że trzeba zaufać starszym, że skoro oni uznali to za kultowe, to takie BYŁO.

ocenił(a) film na 5
malgoska_6

Ten film jest starszy ode mnie tylko 8 lat

roland_roland

No nie powiesz, że oglądałeś filmy od urodzenia ;-)?
Ten film jest starszy od Ciebie o 8+18 (zakładając, że w wieku 18 lat byłeś w miarę dojrzały) lat.

ocenił(a) film na 5
malgoska_6

Film dopiero teraz obejrzałem , pierwszy raz , wcześniej mnie zainteresował chociaż słyszałem o nim a teraz na starość postanowiłem obejrzeć pozdrawiam

roland_roland

Na starość ???????
Nieźle ;-)))))

ocenił(a) film na 10
roland_roland

Ode mnie o 39 lat :)