PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35877}

Śpiąca królewna

Sleeping Beauty
1959
7,3 50 tys. ocen
7,3 10 1 50318
7,3 22 krytyków
Śpiąca królewna
powrót do forum filmu Śpiąca królewna

...

użytkownik usunięty

Czy dobrze słyszałam, że jest druga część "Śpiącej Królewny"??
Po co robić kolejne części do takich klasyków?? Ehhh... to jest niepotrzebne... a pytam, bo widziałam filmiki na www.youtube.com i mnie to teraz zastanawia...

Pzdr.

ocenił(a) film na 10

zgadzam się z tobą, jestem 20 letnim mężczyzną, ale mam ogromny sentyment do tej bajki. Prawdziwe arcydzieło, jakże szlachetne w porównaniu z dzisiejszymi głównie nastawionymi na zysk "kreskówkami". Pozdrawiam!!

ocenił(a) film na 10
arczi123

Pocieszę was, gdyż na bank nie będzie kontynuacji "Śpiącej Królewny". Disney jest na dnie i wszystko co zarobi inwestuje w produkcje kinowe, jedynym sequelem wydanym w tym roku (choć nie wiem po co), ma być "Mała Syrenka III". Wiem, żal.pl. Ale grunt że Śpiącą Krolewnę zostawili w spokoju.

Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
akira894

Uff... to dobrze, już się bałam, że zrobią z tej bajki coś takiego jak zrobili to z "Kopciuszkiem", żałuje w ogóle, że oglądałam tę 2 część ;/;/;/ no i po tych filmikach na youtube obawiałam się, że jedna z moich ulubionych bajek Disney'a będzie czymś w podobie...

Pzdr.

ocenił(a) film na 9

A la kontynuacja już powstała - w zeszłym roku Disney w USA wydał na płytach DVD Princess Enchated Tales (2 nowe bajki - jedna o Dżasminie, druga o Aurorze). To jest vol. 1 więc bedą kolejne części (mam tylko nadzieję, że nie zobaczę w roli głównej Śnieżki:/ )

Tutaj recenzja DVD i screeny z bajek:
http://www.ultimatedisney.com/princess-enchantedtales-follow.html

ocenił(a) film na 10
Sparkling1986

Tak ale nie jest to oficjalna kontynuacja poza tym to krótkometrażówka jak się domyślam :) Więc nie da się tego nazwać kontynuacją :)

ocenił(a) film na 10
akira894

wie ktoś kiedy wyjdzie w polskiej wersji to nowe wydanie blu-ray'a śpiącej królewny?

hawkgirl

Gdyby zrobili sequel, to mielibyśmy tym razem Śpiącego Królewicza ;), a ożywiona czarownica, która po odczarowaniu kruka i pachołków i zebraniu się do kupy pała zemstą. Ale Aurora wraz z wróżkami idzie na pomoc Filipowi, a w finale pokonuje wiedźmę zmienioną już mniej strasznego smoka, który nie krwawi (bo dzieci mogą się bać! I nauczą się przemocy!). Filip i Aurora żyją długo i szczęśliwie, a kruk czarownicy żyje jeszcze dłużej i szczęśliwiej, bo podczas filmu związał się z jakąś kruczycą :)...