Czy dobrze słyszałam, że jest druga część "Śpiącej Królewny"??
Po co robić kolejne części do takich klasyków?? Ehhh... to jest niepotrzebne... a pytam, bo widziałam filmiki na www.youtube.com i mnie to teraz zastanawia...
Pzdr.
zgadzam się z tobą, jestem 20 letnim mężczyzną, ale mam ogromny sentyment do tej bajki. Prawdziwe arcydzieło, jakże szlachetne w porównaniu z dzisiejszymi głównie nastawionymi na zysk "kreskówkami". Pozdrawiam!!
Pocieszę was, gdyż na bank nie będzie kontynuacji "Śpiącej Królewny". Disney jest na dnie i wszystko co zarobi inwestuje w produkcje kinowe, jedynym sequelem wydanym w tym roku (choć nie wiem po co), ma być "Mała Syrenka III". Wiem, żal.pl. Ale grunt że Śpiącą Krolewnę zostawili w spokoju.
Pozdrawiam!
Uff... to dobrze, już się bałam, że zrobią z tej bajki coś takiego jak zrobili to z "Kopciuszkiem", żałuje w ogóle, że oglądałam tę 2 część ;/;/;/ no i po tych filmikach na youtube obawiałam się, że jedna z moich ulubionych bajek Disney'a będzie czymś w podobie...
Pzdr.
A la kontynuacja już powstała - w zeszłym roku Disney w USA wydał na płytach DVD Princess Enchated Tales (2 nowe bajki - jedna o Dżasminie, druga o Aurorze). To jest vol. 1 więc bedą kolejne części (mam tylko nadzieję, że nie zobaczę w roli głównej Śnieżki:/ )
Tutaj recenzja DVD i screeny z bajek:
http://www.ultimatedisney.com/princess-enchantedtales-follow.html
Tak ale nie jest to oficjalna kontynuacja poza tym to krótkometrażówka jak się domyślam :) Więc nie da się tego nazwać kontynuacją :)
wie ktoś kiedy wyjdzie w polskiej wersji to nowe wydanie blu-ray'a śpiącej królewny?
Gdyby zrobili sequel, to mielibyśmy tym razem Śpiącego Królewicza ;), a ożywiona czarownica, która po odczarowaniu kruka i pachołków i zebraniu się do kupy pała zemstą. Ale Aurora wraz z wróżkami idzie na pomoc Filipowi, a w finale pokonuje wiedźmę zmienioną już mniej strasznego smoka, który nie krwawi (bo dzieci mogą się bać! I nauczą się przemocy!). Filip i Aurora żyją długo i szczęśliwie, a kruk czarownicy żyje jeszcze dłużej i szczęśliwiej, bo podczas filmu związał się z jakąś kruczycą :)...