Święci z Bostonu II - Dzień Wszystkich Świętych

The Boondock Saints II: All Saints Day
2009
6,8 42 tys. ocen
6,8 10 1 41541
4,9 8 krytyków
Święci z Bostonu II - Dzień Wszystkich Świętych
powrót do forum filmu Święci z Bostonu II - Dzień Wszystkich Świętych

10/10 świetny ! !

ocenił(a) film na 10

Nie wiem co macie do tego filmu, ale to bardzo sympatyczna kontynuacja pierwszej części. Romeo przypomina Rocco, bracia McMannus są jak zwykle przystojni i zabawni. Akcja, napięcie, miłe strzelaniny, wspaniała fabuła. Czego więcej chcieć?
A co do Seana Patricka Flannery'ego to po oglądaniu zwiastunów nie można stwierdzić, że tak wygląda. W filmie jest dużo inaczej. A zresztą, ludzie, minęło 10 lat pomiędzy kręceniem tych obu filmów ! !
Rola Eunice Bloom też dobra, tak samo jak Smecker w pierwszej części. Trzej agenci Greenly, Dolly i Duffy też ciekawi. Ci sami aktorzy co w jedynce. A mówiąc, że druga część jest wierną kopią pierwszej to trzeba naprawdę być na poziomie uwielbiających High School Musical, Camp Rock i Hannah Montana !

Może i było kilka niedociągnięć, ale film bardzo pozytywny. 10/10 :)

ocenił(a) film na 1
Wydr_

bez obrazy, ale nie zgadzam sie w zupełności. w porównaniu do jedynki ta czesc to niestety kompletne dno.
Romeo - debil który miałby zastąpic Rocco, co wogóle sie nie udało
Bloom - przypomina striptizerke na wybiegu (podczas scen rozwiązywania zagadek) nawet nie umywa sie do Smeckera

Ja bardzo sie zawiodlam. zrobili z tego poprostu parodie. masakra.

ocenił(a) film na 4
girl_blue

Amen siostro.... wyszły popłuczyny po jedynce. A miałem nadzieje że Duffy
przez 10 lat doszlifuje scenariusz

Wydr_

Po pierwszej połowie filmu myślałem, że to będzie taka sobie kopia jedynki. Ale NIE! Fabułą jest zajebiście zrobiona, Romeo idealny, zajebiste "przepychanki" słowne z braćmi i samych braci. Policjantka super, zwłaszcza podczas sceny kiedy jest ubrana jakby ją wyjęli z dzikiego zachodu. Końcówka daje nadzieję na 3cią część i daj Boże, żeby ją nakręcili. Zorientowałem się, że ten film zasługuje na 10/10, gdy rozmawiałem z kumplem, który podobnie jak niektórzy z Was kręcił nosem na 2gą część. Jak zaczęliśmy o tym filmie gadać to pół godziny nam minęło na pokrzykiwaniu: "A ta scena? To było zajebiste! Zajebiste! " Przerobiliśmy w ten sposób cały film, śmiejąc się serdecznie i ekscytując jak małe dzieci. To utwierdza mnie w przekonaniu, że w tym filmie nie ma ani jednej słabej sceny. Genialna kontynuacja. I cytat na koniec z wg. mnie najlepszej sceny:

"-I am so sick of this self-help, 12-step, leftover hippie generation bullshit!
-Now they don't want you to do anything, right? Just sit there! Don't drink!
-Don't smoke! Don't drive fast!
-KISS MY ASS!"

ocenił(a) film na 2
tricky666p

Ciekawe wymieniasz jako plusy wszystkie minusy tego filmu. Przepychanki słowne między braćmi w porównaniu z tymi z pierwszej części były wręcz żenująco kretyńskie. Policjantka była beznadziejna. Ani jednej słabej sceny? boże człowieku... Fabuła wręcz idiotyczna, film się strasznie dłuży, jak widzę tych 3 głupich policjantów, którzy mają być śmieszni to mnie krew zalewa. Najlepiej jak ta policjantka powiedziała "It's like bringing a knife to a gun fight" na co ten najwyższy policjant najbardziej ciamajdowaty powiedział "Yeah... like bringing a little gun to a gun fight..." to miał być smieszny moment... taaa boże cały film wygląda jakby robiony był od niechcenia. Żal do potęgi. Rozczarowanie całkowite 2/10

ocenił(a) film na 2
Wydr_

"A mówiąc, że druga część jest wierną kopią pierwszej to trzeba naprawdę być na poziomie uwielbiających High School Musical, Camp Rock i Hannah Montana !
"... aaa to jest chyba prowokacja bo ten deliwent ma wlasnie te filmy w ulubionych...tak czy siak jest idiotą

ocenił(a) film na 5
Wydr_

Wielce sie zawiodlem,mialem nadzieje ze po 10ciu latach cos dojzalo do czegos
nowego,zaskakujacego a tu nici,jestem zawiedziony ze 2ga czesc sprofanowala
1sza.2ka nawet nie powinna nosic tego samego tutulu po to wstyd.Naciagane na
maxa i nieudolne.