Martwią mnie tylko komentarze gimnazjalistów i licealistów. Każdy powinien ten film obejrzeć. Ukazuje bardzo dużo nowych faktów o których zwykły szarak nie miał pojęcia (druga próba zamachu, czy egzorcyzmy). Naprawdę, zrobił na mnie wielkie wrażenie i po obejrzeniu go stwierdziłem, że życie jest zbyt krótkie by się skupiać tylko na sobie i trzeba wykorzystać każdą chwilę najlepiej, jak się da, jak to zrobił Karol Wojtyła, a potem papież Jan Paweł II!!!
emerytko ? bo nie wiem jak sie zwracać :] ja film obejrzałem i mi sie nie podoba uważam go za kolejną próbę zrobienia kasy, posługując sie życiem, bądź co bądź,wspaniałego polaka.O 2 próbie zamachu wiedziałem już przed filmem.Jestem licealistą i czuje sie troche dziwnie jak ktoś pisze takie rzeczy jak ty.milionowa próba przedstawienia i pokazania życia papieża wydaje sie troche dziwna i my przez coś takiego sami stajemy sie karykaturą własnych wierzeń i sympati( 9 pomnik papieża w krakowie).Nie posunąłbym sie oczywiście do stwierdzenia Urbana o "obwoźnym sado-maso" ale jednak nie można przeginać. pozdrawiam wszystkich podziwiających życie jana pawła 2 ale zniesmaczonych tym co sie czasem dzieje wokół jego osoby :]
Jak już coś to emeryto...
Jasne, zgadzam się żeby nie przeginać i w pewnych kwestiach Cię rozumiem, ale nie uważam też, żeby robienie dobrych filmów o wspaniałych ludziach było ściąganiem milionów. Ciekawe kto miałby na tym zarobić? Mnie osobiście film uderzył i wzruszył. Być może posiadam inny stopień wrażliwości od Twojej - nie we wszystkim widzę pieniądze, no ale cóż - takiego mnie Pan Bóg stworzył. Pozdrawiam.