6,3 5,3 tys. ocen
6,3 10 1 5336
4,2 4 krytyków
Świadectwo
powrót do forum filmu Świadectwo

To jest denerwujące. Kolejna próba zbicia wielkiej kasy. Ile tego już powstało: „Karol-człowiek, który pozostał człowiekiem” itd. Przez ten komercyjny shit nie pamiętamy, co tak naprawdę jest ważne- jego nauki, a kilku cwanych gości zbije na tym fortunę. Teraz zastanówmy się, kto na to pójdzie. Na bank będą szkoły może zaciągną żołnierzy i tak będzie wielka oglądalność. Jestem licealistą i musiałem na tym być ze szkołą, bo inaczej groziłoby mi wywalenie za nieobecności ( szkoły walczą z wagarowiczami dość ostro), i zastanawiam się, czemu nauczyciele pozwolili zrobić komercjalną choinkę z naszego papieża. Jak tak dalej pójdzie papież dołączy do takich sław ja święty Mikołaj i będzie reklamował coca-cole.

Moje technikum też ma iść na ten film. Ok, spoko, ale może ja nie chce na to iść więc dlaczego mam płacić 12 zł? ;| Jak szkole tak zalezy żebyśmy to widzieli to niech nam za sponsorują albo przynajmniej cena to 5 zł.
Kiedyś w gimnazjum byliśmy całą szkołą na darmowy film "Jezus". I ok, w porządku, film mnie nie interesował, ale jakeś tam cele edukacyjne, brak lekcji i nic nie musieliśmy płacić.
W ogóle to przegięcie. Z JPII zrobią teraz nieżyjącą marionetkę show biznesu. I w ogóle cieszmy się - kolejny film z faktami z życia papieża Polaka. Pewnie dowiemy się że więcej się modlił albo że napisał jakieś wiersze. Pff.

ocenił(a) film na 3
Oktawia_

Dla mnie film tandetny...