Ja myślę, że każdy powinien pójść i zobaczyć. Tu już nie chodzi o to czy ktoś jest wierzący czy nie. Ten film to opowieść o wspaniałym polaku, który jednoczył narody!Warto oglądać takie rzeczy.
oczywiście zgadzam się z wami ja widziałem dziś film i jest naprawde godny polecenia! a czytając komentarze nie których osób że Dziwisz poleciał na kase.. aż żal sie robi.. ze ludzka głupota osiągneła aż takich granic.
Ja dzisiaj widziałam ten film i również polecam. Jest w nim wiele ciekawych informacji o życiu papieża, a poza tym jest pięknie nakręcony, mimo iż to film dokumentalny.
przez takich jak wy z postaci KAROLA WOJTYŁY robi się maszyne do zarabiania pieniędzy. nieważne czy film
dobry czy nie... ile mozna?? jeden nie wystarczył? JAN PAWEŁ II to dla mnie wielki autorytet czuje się zniesmaczony widząc jak można na nim żerować...
Ale przecież to nie jest kolejny film typu "Karol-człowiek, który został papieżem", tylko film biograficzno-dokumentalny, w którym nie ma właściwie aktorstwa, a są fakty z życia papieża. Dlaczego w telewizji, kinach, mediach mamy wciąż oglądać ludzi, którzy nic w życiu (dobrego i godnego uwagi) nie zrobili?? Czemu ciągle oglądamy jakieś durne programy z Dodami, Jolami i innymi debilami, a jak się zrobi film o wspaniałym, dobrym człowieku, z którego każdy powinien brać przykład, to od razu podnosi się tłum krytykantów? Właśnie o takich ludziach powinno się trąbić, tacy ludzie powinni być na ustach całego świata. I nawet jeśli trochę zalatuje to komerchą, to jednak autorytety takie jak Jan Paweł II są potrzebne i muszą być promowane, bo z kogo ludzie w tych czasach mają brać przykład? Na kim się wzorować, kogo naśladować? Jeśli w ten sposób można dotrzeć do mnóstwa ludzi na całym świecie, to ja jestem jak najbardziej za takimi filmami.