PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654022}

Świat w płomieniach

White House Down
2013
6,4 61 tys. ocen
6,4 10 1 61285
5,5 32 krytyków
Świat w płomieniach
powrót do forum filmu Świat w płomieniach

Przy tym filmie zrozumialam pelne znaczenie slowa "gniot". Inaczej chyba nie da sie go okreslic. Typowa amerykanska propaganda. To ostatecznie daloby sie przelknac ale jedenastolatka ratujaca Bialy Dom przed zbombardowaniem i odwaznie pyskujaca uzbrojonemu po zeby terroryscie to juz absolutna zenada i do zaakceptowania tylko w komediach typu "Naga bron". Poza tym totalny debilizm amerykanskich mediow pokazujacych filmik z komorki dziewczynki, ktore przy okazji podaly jej imie i nazwisko i jej zdjecie. Nie, jak dla mnie to za duzo. Niesmak i zazenowanie. To mi zostalo po obejrzeniu tego obrazu.
Zdecydowanie nie warto! sa duzo lepsze filmy dla amatorow akcji i wybuchow.

użytkownik usunięty
dorcus

Ja dałem 8/10. Dlaczego? Nie nastawiałem się na ambitny film. Obejrzałem go z wielkim dystansem i... miło spędziłem czas. Czy ten film to gniot? Widziałem o wiele, wiele, wiele gorsze filmy, których nawet oceniać mi się nie chce, bo nie ma odpowiedniej skali.
Dwie godziny zleciały mi bardzo szybko.
Co do debilizmu mediów - każdy chce mieć jak najlepszą oglądalność, nie myśląc o konsekwencjach.

Podaj mi tytuły tych lepszych filmów, abym mógł je zobaczyć - zawsze miła odmiana.

Co do gorszych gniotow to na pewno masz racje. To tez kwestia tego, co kto lubi. Ja ogolnie malo ogladam filmow akcji. Najczesciej troche przez przypadek lub przy okazji :) W tej kategorii bardziej strawny dla mnie jest "Olimp w ogniu" niz "Swiat w plomieniach". A ogolniej rzecz biorac to wole filmy typu "Szklana pulapka" czy "Twierdza", ewentualnie "Mission Impossible" lub filmy z Jasonem Stathamem niz te wyzej wymienione.

użytkownik usunięty
dorcus

"Szklana pułapka" to dla mnie wzór tego gatunku :)
Z Jasonem Stathamem oglądam tylko niektóre, bo np. "Adrenalina" i "Adrenalina 2" to już totalny bezsens (najlepiej się ogląda w gronie kumpli - więcej zabawy). A "Twierdzy" jeszcze nie oglądałem, z chęcią to nadrobię. Natomiast "Olimp w ogniu" też mam w planach.

ocenił(a) film na 5
dorcus

Dziecko zepsuło film. Normalnie bohaterka jak z familijnych produkcji Disneya. Ja tylko czekałem aż sama weźmie karabin i osobiście wyprowadzi prezydenta. No szło się porzygać tęczą jak się to oglądało. Było by spokojnie 8/10 a tak daje tylko 5. A tak to dobry film w starym stylu.