witam wiem ze nsi zmieniaja tytuly na naszą modłe ale dlaczego swiat w plomieniach skoro
zadyma dzieje sie w white ?:D
No to jeszcze raz ... ,,White House Down" - to jest oryginalny tytuł.
Polski dystrybutor miał jak widać inna wizję, stąd i tylko stąd tytuł ,,świat w płomieniach" ale decyzji rodzimych dystrybutorów nie masz chyba zamiaru komentować:)
no na samym początku napisałem że wiem że nasi zmieniają tytuły na nasze realia itp itd ;p
ale skąd sie uroiuł komuś świat to mnie strasznie ciekawi :P
bo to że oryginalny tytuł jest inny a u nas jescze inny to norma ale żeby aż tak zzmienic :D stwierdzili chyba ze bedzie tytul bardziej chwytliwy :D
Nie wiem jak wygląda ich praca od środka. Kto decyduje o tym by zamiast może nawet nieco zmienionego oryginału, nadać tytułowi całkowicie nowe znaczenie.
,,Świat" pewnie dlatego że w pewnym momencie tego filmu o mało nie doszło do wojny światowej. Ten badziewny film ocierał się nieco o problematykę międzynarodową... ale kto to wie. Może po prostu nie wpadli na nic lepszego, a wpaść na coś musieli bo przepadła by im premia.... :)
na początku mi sie tez nie podobal ale po godzine sie rozkrecil i dalem 7 :-) od momentu jak wyjechali z garażu
no pewnie premka by przepadla hahaha
a nie dziwi cie ze można zmieniac tytuly filmow na wlasne widzimisie ?
skoro gdzies w juesa ktos to nakrecil pod jakims tytulem to chyba powinno zostac w oryginale :-)