Polecam to kino dla calej rodziny.Wiecie co? Polsce i naszym rodowitym obywatelą brakuje wlasnie takiego patryjotyzmu jaki jest w usa i to wlasnie sprawia ze Polska nigdy nie bedzie kims wielkim w swiecie!!!To wlasnie nasz narod nie broni swoich obywateli to wlasnie my zwykli ludzie nie idziemy za soba ramie w ramie w pracy, w zyciu codziennym, nigdzie.To wlasnie Polska i ludzie tam mieszkajacy nas ucza tego co zawsze bedzie niczym dla naszej ojczyzny co nie da nam chwaly tylko przynosi wstyd.Wstyd mi za nas !!!!!!!!!! Uczmy sie z takich chociaz filmow zanim bedzie za pozno i POlska, nasza ojczyzn zniknie z mapy jako nazwa kraju POLSKA.Chceci aby nas zniszczyl ten glodny wladzy swiat????
Ale pomimo to czyz oni nie lubuja swojego kraju bardziej niz my?Czy nie kochaja go i nie skocza za nim w ogien pomimo oszustw rozbojow i machlojek?
A my polacy?Dlaczego wszedzie gdzie jade na wycieczke zagraniczna latem lub zima polak polakowi wilkiem? Pamietam raz kiedy bylem w Miami kapalismy sie cala rodzina w basenie hotelowym ipewien starszy pan, widac ze byl bardzo bogaty pytal sie po polsku ratownikowi do ktorej godziny mozna plywac w basenie bezpiecznie, etc ale ratownik z uwagi na fakt ze nie gadal po polsku nie mogl mu pomoc tak wiec wyszedlem z basen podbieglem do nich i pomoglem w tlumaczeniu.Ten owy pan podziekowal mi i powiedzial ze malo juz nas jest polakow ktorzy zamiast smiac sie z niego ze nie gada po polsku to przyszli z pomoca.Wiele takich sytuacji widzialem ze polak polaka za granica utopil by w lyzce wody ale tego nie widzisz Drogi Kolego?
Powinnismy sie zmienic a wtedy Polska ktora jest jednym z wiekszych na mapie europy zaistniala by jak nalezy bo inaczej kiedys przestaniemy byc polakami.Ps. Wszedzie gdzie jade jest wiele jezykow na scianach i tablicach informacyjnych dla publiki ale polskiego nie ma.Co to ma znaczyc?Ze nawet nasz Rzad ma nasze sprawy zagraniczne gdzies a w Polsce gdzie sie nie obejzysz to wala po angielsku reklamy itp...To nasz kraj wiec nie powinno tutaj byc czegos takiego skoro nasi nie pilnuja naszych spraw zagranicznych.Dlaczego taka babcia czy dziadek w swojej Polsce musza sie zastanawiac co tam jest napisane?????? Otworzmy prosze oczy a zobaczymy wreszcie swiatlo!
jak to polacy tylko o narkotykach myslisz piszac do mnie zmien dilera.A czy ja wygladam na narkomana?Nie mierz prosze innych swoja miarka bo skoro ty bierzesz narkotyki to nie znaczy ze inni to czynia rowniez.Pamietaj ze lamiesz nie tylko prawo polskie ale i dajesz zly przyklad dzieciom. Zastanow sie nad swoim zachowaniem i postepowanie zanim bedzie zbyt pozno.
po słowie "patryjotyzm" odechciało mi się czytać ten bełkot, lecz... udało się i mam jedną uwagę, piszesz mi, że brakuje nam PATRIOTYCZNYCH dzieł sztuki filmowej? Śmiem twierdzić, że o wiele lepszy obraz MY POLACY nakręciliśmy prawie 50 lat temu, prawdziwie dogłębnie budzący ducha patriotyzmu jaki siedzi, w każdym z nas powiedzmy na to "Kanał" 56 rok. To przykre że "patryjoci" mają tak niskie wymagania wobec kochanego kraju jak popłuczyny filmowe jak ten gniot tu... , a gdzie miejsce dla mózgu?
Dokładnie, USA to przypomnę dla kolegi POPERS kraj stworzony dzięki siłowemu zagarnięciu ziemi, niewolnictwu, wymordowaniu pierwotnych mieszkańców, czyli Indian i wykorzystywaniu mniejszości do jego budowy Chińczycy, Irlandczycy itp.
Rzeczywiście jest powód do dumy?
Ale pomimo to czyz oni nie lubuja swojego kraju bardziej niz my?Czy nie kochaja go i nie skocza za nim w ogien pomimo oszustw rozbojow i machlojek?
A my polacy?Dlaczego wszedzie gdzie jade na wycieczke zagraniczna latem lub zima polak polakowi wilkiem? Pamietam raz kiedy bylem w Miami kapalismy sie cala rodzina w basenie hotelowym ipewien starszy pan, widac ze byl bardzo bogaty pytal sie po polsku ratownikowi do ktorej godziny mozna plywac w basenie bezpiecznie, etc ale ratownik z uwagi na fakt ze nie gadal po polsku nie mogl mu pomoc tak wiec wyszedlem z basen podbieglem do nich i pomoglem w tlumaczeniu.Ten owy pan podziekowal mi i powiedzial ze malo juz nas jest polakow ktorzy zamiast smiac sie z niego ze nie gada po polsku to przyszli z pomoca.Wiele takich sytuacji widzialem ze polak polaka za granica utopil by w lyzce wody ale tego nie widzisz Drogi Kolego?
Powinnismy sie zmienic a wtedy Polska ktora jest jednym z wiekszych na mapie europy zaistniala by jak nalezy bo inaczej kiedys przestaniemy byc polakami.Ps. Wszedzie gdzie jade jest wiele jezykow na scianach i tablicach informacyjnych dla publiki ale polskiego nie ma.Co to ma znaczyc?Ze nawet nasz Rzad ma nasze sprawy zagraniczne gdzies a w Polsce gdzie sie nie obejzysz to wala po angielsku reklamy itp...To nasz kraj wiec nie powinno tutaj byc czegos takiego skoro nasi nie pilnuja naszych spraw zagranicznych.Dlaczego taka babcia czy dziadek w swojej Polsce musza sie zastanawiac co tam jest napisane?????? Otworzmy prosze oczy a zobaczymy wreszcie swiatlo!
"Ale pomimo to czyz oni nie lubuja swojego kraju bardziej niz my?Czy nie kochaja go i nie skocza za nim w ogien pomimo oszustw rozbojow i machlojek?"
U nas jest taka sama sytuacja jak u nich w zasadzie u nas jest pewne, ponad 1000 lat naszej historii odpowiada Ci na pytanie, że w odpowiedniej chwili cały naród zrzuci brzmię podziału jaki dwaj panowie z prawej strony sceny politycznej nam zafundowali (tak Ci od tych zwierząt podobnych do kurcząt ale nie kurczęta) i skoczy w ogień. U amerykanów wielka rzesza imigrantów z południa wątpię by skakała w ogień w naszym przypadku jestem pewien że rzesza imigrantów poza granicami robiłaby gnój gdyby w kraju wrzało.
"Polak Polakowi wilkiem"
Znasz historię kraju? znasz martyrologię naszego narodu ? chyba przysypałeś na lekcjach historii lub nie lubiłeś przedmiotu i nie zaczerpnąłeś wiedzy z poza źródeł szkolnych, miałbyś pogląd na tą sytuację,
"Wszedzie gdzie jade jest wiele jezykow na scianach i tablicach informacyjnych"
Ty tak na poważnie? język polski jest teoretycznie w piątce najtrudniejszych języków świata do nauki dla obcokrajowców to po 1. na całym świecie można porozumieć się używając najpopularniejszego języka z gruby indoeuropejskiej (germański) czyli angielski, trochę danych Ponad 375 milionów ludzi włada nim jako językiem narodowym, tyle samo mieszkańców Ziemi posługuje się nim jako drugim językiem narodowym. Około 750 milionów używa go jako języka obcego. Reszta to język hindi i mandaryński, masz teraz teoretyczne pojęcie dlaczego języka polskiego nie zobaczysz na świecie obok angielskiego na tablicach ?
"Powinnismy sie zmienic a wtedy Polska ktora jest jednym z wiekszych na mapie europy zaistniala by jak nalezy bo inaczej kiedys przestaniemy byc polakami."
Co Ty bredzisz człowieku ? po imieninach jesteś? Po 120 latach niewoli, zakazów użycia języka, germanizacji i rusyfikacji, mordom i tłamszeniu naród nie wyginął, Polak nie przestał być Polakiem a Ty już z fusów wróżysz brednie ? właśnie dlatego jesteś tacy jacy jesteśmy i nie przestaniemy być POLAKAMI przez nasze "ego"
"Ze nawet nasz Rzad ma nasze sprawy zagraniczne gdzies a w Polsce gdzie sie nie obejzysz to wala po angielsku reklamy itp..."
Brak mi słów... nie wiem naprawdę co mam odpisać Ci "wszędzie reklamy po ang..." znasz pojęcie globalizacji? to jest jej jeden z efektów. Czy Czech lub Słowak jęczy że reklamy na po angielsku? .... co rządu i spraw zagranicznych to fakt, przyznaję że Sikorski z polityką wschodnią, szczególnie "rewolucja" na Białorusi i to jak odwróciły się od nas w tamtym momencie kraje z regionu to pomyłka, ale że rząd ma sprawy zagraniczne gdzieś ? Jak Ty sobie wyobrażasz politykę zagraniczną ? jak zwykle Polak specjalista od wszystkiego..
"Dlaczego taka babcia czy dziadek w swojej Polsce musza sie zastanawiac co tam jest napisane?????? Otworzmy prosze oczy a zobaczymy wreszcie swiatlo!"
Szukam szczęki na podłodze, skończ waść wstydu oszczędź.
Cześć. Dziękuje za odpowiedz.Kazdy jej rodzaj toleruje poniewaz nie winie Cie za zlosc jaka w sobie posiadasz z uwagi na sytuacje w naszym kraju.Nie spalem na lekcjach tak jak mi to zarzucales sa tylko niektore kwestie dotyczace naszego kraju ktore nie sa warte ani mojej uwagi ani tez inncyh polakow poniewaz dosc mamy juz nerwy poszarpane! Ile jeszcze lez musi polynac aby wreszcie u nas w polsce zrobilo sie dobrze?Czym my jestesmy winni ze nie mozemy byc równi innym ludziom którym zyje sie dobrze w innych krajach??Dlaczego mamy cierpiec skoro niby wszyscy ludzie na swiecie sa rowni bezwzgledu na religie na przekonania, etc...Takie głupoty własnie nam w szkolach wpajano.I co z tego ze zrobiłem tytul naukowy , co z tego ze uczylem sie wiele lat jak zarabiam tyle co ludzie na produkcji np w Niemczech lub GB.Co to ma byc sie pytam?Dlaczego mamy ciagle wspominac Drogi Kolego to jak nas kiedys lano jako Naród?Dlaczego mamy do tego wracac tak jak piszesz ze to powinna byc wymowka?Nie ma wymowek bo albo sie rozwijamy i idziemy do przodu albo sie cofamy i zanikamy na mapie!Ten kraj przestaje sie powoli liczyc w swiecie a swiat jest potrzebny wszystkim.A jesli chodzi o napisy na scianach to jak ciezko jest przetlumaczyc kilka slow o toalecie np w Niemczech lub innych krajach .Sam wlasnie w Niemczech widzialem takie jezyki jak rosyjski, ang, hiszpanski,slowacki, i wiele innych To bylo zaledwie kilka zdan ale wykazano trud ich tlumaczenia.W dzisiejszych czasach to nie jest problem wiec nie gadaj prosze to tylko kwestia tego jak mocarze polski i my jako narod jestesmy postrzegani w innych krajach.Mamy tam jak mniemam jechac na zarobek a nie na wycieczki, maja nas tam wykorzystac do zapierniczania a nie do odpoczynku!!Gdyby chcieli to by sie postarali ale nie chca bo czymże jest Polska w swiecie??????????????????????????Pozdrawiam
Cześć. Dziękuje za odpowiedz.Kazdy jej rodzaj toleruje poniewaz nie winie Cie za zlosc jaka w sobie posiadasz z uwagi na sytuacje w naszym kraju.Nie spalem na lekcjach tak jak mi to zarzucales sa tylko niektore kwestie dotyczace naszego kraju ktore nie sa warte ani mojej uwagi ani tez inncyh polakow poniewaz dosc mamy juz nerwy poszarpane! Ile jeszcze lez musi polynac aby wreszcie u nas w polsce zrobilo sie dobrze?Czym my jestesmy winni ze nie mozemy byc równi innym ludziom którym zyje sie dobrze w innych krajach??Dlaczego mamy cierpiec skoro niby wszyscy ludzie na swiecie sa rowni bezwzgledu na religie na przekonania, etc...Takie głupoty własnie nam w szkolach wpajano.I co z tego ze zrobiłem tytul naukowy , co z tego ze uczylem sie wiele lat jak zarabiam tyle co ludzie na produkcji np w Niemczech lub GB.Co to ma byc sie pytam?Dlaczego mamy ciagle wspominac Drogi Kolego to jak nas kiedys lano jako Naród?Dlaczego mamy do tego wracac tak jak piszesz ze to powinna byc wymowka?Nie ma wymowek bo albo sie rozwijamy i idziemy do przodu albo sie cofamy i zanikamy na mapie!Ten kraj przestaje sie powoli liczyc w swiecie a swiat jest potrzebny wszystkim.A jesli chodzi o napisy na scianach to jak ciezko jest przetlumaczyc kilka slow o toalecie np w Niemczech lub innych krajach .Sam wlasnie w Niemczech widzialem takie jezyki jak rosyjski, ang, hiszpanski,slowacki, i wiele innych To bylo zaledwie kilka zdan ale wykazano trud ich tlumaczenia.W dzisiejszych czasach to nie jest problem wiec nie gadaj prosze to tylko kwestia tego jak mocarze polski i my jako narod jestesmy postrzegani w innych krajach.Mamy tam jak mniemam jechac na zarobek a nie na wycieczki, maja nas tam wykorzystac do zapierniczania a nie do odpoczynku!!Gdyby chcieli to by sie postarali ale nie chca bo czymże jest Polska w swiecie??????????????????????????Pozdrawiam