PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654022}

Świat w płomieniach

White House Down
2013
6,4 61 tys. ocen
6,4 10 1 61284
5,5 32 krytyków
Świat w płomieniach
powrót do forum filmu Świat w płomieniach

duplikat

użytkownik usunięty

czy ktos mi wyjasni jak mozna zrobic 2 niemal identyczne filmy (a zwiastuny różnią się dosłownie tylko obsadą, niektóre ujęcia rozwałki wyglądają tak samo) w tym samym roku, a nawet z różnicą miesiąca? obejrzałem "olimp w ogniu" i naprawdę wydaje się, że na "świat w płomieniach" nie ma po co iść, gdyż chodzi tam o to samo, już pomijam że oba filmy przypominają "szklaną pułapkę" (w "świat w płomieniach" channing tatum miał chyba nawet wyglądać jak john mcclane)

Patrząc na trailery powiedziałbym, że "świat w płomieniach" będzie lepszy od olimpu w ogniu

Juz nie pierwszy raz ktos wpada na ten sam pomysł i jednocześnie kręcą o tym filmy i to w tym samym roku

A ja oglądając zwiastun zastanawiałam się, gdzie jest Butler? Już wiem, że nie tu.

Origami88

to samo miałem... po zwiastunie przejrzałem obsadę filmu czy aby to nie na pewno inny film

ocenił(a) film na 3
Origami88

Butler inny biały dom ratuje :)

ocenił(a) film na 4

po prostu wytwórnie najzwyczajniej w świecie ze sobą konkurują i próbują swój pomysł sprzedać i robić ewentualne sequele :P. Robicie Batmana? To drudzy wyskakują z nowym Supermanem. Atak na Biały Dom? U nas Koreańce u was inni terrorysci. Robicie film sci-fi o komputerowym świecie? - My 13 piętro wy Matrix. i Tak w kółko. Biznes.

Tak to działa po prostu. Większa i skuteczniejsza reklama wtedy jest. Zobacz ile w zeszłym roku zostało wydanych filmów o Abrahamie Lincolnie. Ile rok jeszcze wcześniej zostało wydanych filmów o obcych. Tak samo w przypadku wideo gier. Modern Warfare 3 i Battlefield 3 nie zarobiły tyle, gdyby nie premiery obok siebie. Jak podobny produkt ma obok siebie premierę ludzie zaczynają dyskutować co jest lepsze, interesują się w tym temacie itd, można powiedzieć, że taki marketing wirusowy.

Zadajesz to pytanie o 20 lat za późno:
http://imgur.com/a/J5j6L