film w starym typie amerykanskiej mega propagandy, tyle ze w MEGA TANDETNYM WYDANIU, a co
do SZKLANEJ PUŁAPKI to szkoda wogóle słow.... szkoda. (szklana pułapka zakonczyla sie na 3 cz,
pozniej byla kiła i mogiła) film akcji schodzi na psy
dobrze piszesz, film tragedia, drętwy jak opona od stara, tez od razu przypomniały mi sie filmy z lat 90tych,
To prawda. Czasem dobrze jest obejrzeć dobre kino akcji, ale to? Ilość głupoty i fantazji reżysera jest nie do opisania. Brakowało tylko kosmitów na koniec. Producenci takich gniotów powinni się wstydzić. Szkoda pieniędzy na takie filmy, szkoda czasu na oglądanie....
Dokładnie. Ten film to jedna wielka bzdura. Schematyczny i przewidywalny do bólu! Normalnie się rzygać chce.Tandeta to mało powiedziane.W takich gniotach jak ten tatuś zawsze udowadnia jakim on jest bohaterem dla swojej córeczki! A wystarczyło by kropnąć gówniarę! Zrobili z terrorystów totalnych idiotów, wiedzieli kto ich rozwala po kolei,mieli dzieciaka tego gościa a mimo to nic nie zrobili. Debilizm niesamowity. Takiego bzdurnego filmu już dawno nie widziałem.
Nie rozumiem Was. To tak jakby moher był oburzony, że doznał szoku po wejściu do sex shopu. 'White house down' nikogo nie oszukiwał-sam plakat informuje uczciwie, że to proste kino akcji. Nie znam ani jednego filmu akcji (nie mylić z innymi gatunkami), który byłby mądry! Kino akcji ma być wentylem, odskocznią, a 'White house down' spełnia te kryteria. Jest tak samo durny i zabawny poprzez swój irracjonalizm jak 'Die hard', 'Air force one' i inne klasyki gatunku. Chcecie czegoś z sensem to polecam kino europejskie.
"Od czasów postmodernizmu filmowego zaciera się klasyczny podział gatunkowy – mieszają się schematy fabularne oraz ikonografie. Tak zwane cross-gens są trudne do jednoznacznej klasyfikacji"- i dlatego ja ten film traktuję jako " akcjo- komedię" :) Nie dam jedynki bo uśmiałem się po pachy. A początkowo odczuwana złość na twórców zmieniła się w podziw, za wywołaną u mnie wesołość. :) Jako "AKCJO-KOMEDII" daję 8 ! :)