PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654022}

Świat w płomieniach

White House Down
2013
6,4 61 tys. ocen
6,4 10 1 61177
5,5 32 krytyków
Świat w płomieniach
powrót do forum filmu Świat w płomieniach

film w starym typie amerykanskiej mega propagandy, tyle ze w MEGA TANDETNYM WYDANIU, a co
do SZKLANEJ PUŁAPKI to szkoda wogóle słow.... szkoda. (szklana pułapka zakonczyla sie na 3 cz,
pozniej byla kiła i mogiła) film akcji schodzi na psy

ocenił(a) film na 3
mlecz

dobrze piszesz, film tragedia, drętwy jak opona od stara, tez od razu przypomniały mi sie filmy z lat 90tych,

letnii

To prawda. Czasem dobrze jest obejrzeć dobre kino akcji, ale to? Ilość głupoty i fantazji reżysera jest nie do opisania. Brakowało tylko kosmitów na koniec. Producenci takich gniotów powinni się wstydzić. Szkoda pieniędzy na takie filmy, szkoda czasu na oglądanie....

ocenił(a) film na 1
mlecz

Dokładam swoje 1/10 !!! - kosmiczna bzdura !!!

mlecz

taka bajeczka dla dzieci, nic specjalnego

ocenił(a) film na 1
mlecz

Totalnie się zgadzam.
Nie rozumiem kto może takie g*wno lubić.

ocenił(a) film na 2
spilperg

Dokładnie. Ten film to jedna wielka bzdura. Schematyczny i przewidywalny do bólu! Normalnie się rzygać chce.Tandeta to mało powiedziane.W takich gniotach jak ten tatuś zawsze udowadnia jakim on jest bohaterem dla swojej córeczki! A wystarczyło by kropnąć gówniarę! Zrobili z terrorystów totalnych idiotów, wiedzieli kto ich rozwala po kolei,mieli dzieciaka tego gościa a mimo to nic nie zrobili. Debilizm niesamowity. Takiego bzdurnego filmu już dawno nie widziałem.

ocenił(a) film na 7
mlecz

Nie rozumiem Was. To tak jakby moher był oburzony, że doznał szoku po wejściu do sex shopu. 'White house down' nikogo nie oszukiwał-sam plakat informuje uczciwie, że to proste kino akcji. Nie znam ani jednego filmu akcji (nie mylić z innymi gatunkami), który byłby mądry! Kino akcji ma być wentylem, odskocznią, a 'White house down' spełnia te kryteria. Jest tak samo durny i zabawny poprzez swój irracjonalizm jak 'Die hard', 'Air force one' i inne klasyki gatunku. Chcecie czegoś z sensem to polecam kino europejskie.

mlecz

"Od czasów postmodernizmu filmowego zaciera się klasyczny podział gatunkowy – mieszają się schematy fabularne oraz ikonografie. Tak zwane cross-gens są trudne do jednoznacznej klasyfikacji"- i dlatego ja ten film traktuję jako " akcjo- komedię" :) Nie dam jedynki bo uśmiałem się po pachy. A początkowo odczuwana złość na twórców zmieniła się w podziw, za wywołaną u mnie wesołość. :) Jako "AKCJO-KOMEDII" daję 8 ! :)