Świat w płomieniach gówno jakich mało . Olimp w ogniu też nie był rewelacyjny ale lepszy niż ta
chała Smieszy mnie ta ,, wielkosc '' usa i ich miłosc do kraju Gówno i szira na maxa
jednym słowem wielka propaganda w tym filmie. W porównaniu do Olim w ogniu wypada blado jako akcja, natomiast ogląda sie go nawet fajnie, dzięki humorowi.
Jak można dać ocene 10 tak przeciętnemu filmowi , przecież tam jest wszystko zaporzyczone ze szklanej pułapki tylko w gorszym stylu , nie wiadomo co to ma byc czy komedia czy sensacja . Totalny brak klimatu , trudno znależc cos godnego zapamiętania . Roland co film to gorsza kaszana . Zresztą jak widzę same 10 w ocenach to już wszystko wiadomo . Pozazdrościć gustu.
no cóż, wejdź na mój profil i zobacz, nie oceniam filmów według jakis tam kryteriów dla sztuki filmowej, hehe, traktuje FilmWeb jako spis filmów które posiadam :D
Olimp w ogniu to dno nad dnem w porównaniu do tego filmu. Olimp.. jest przerysowany! Natomiast tutaj wszystko jest pokazane w sposób, który mógłby się wydarzyć. Olimp 4-5 | Świat w płomieniach 8.
" Natomiast tutaj wszystko jest pokazane w sposób, który mógłby się wydarzyć " Hahahahahahahhaha bez komentarza no prawie dokument nakręcili .
Nie chcę nazwać Cię debilem ale no niestety.. przykro mi spełniasz wszystkie kryteria. Napisałem jak napisałem i nie widzę nic dziwnego w tym ani tym bardziej śmiesznego. Nie, nie jest to dokument. Porównałem jeden film do drugiego i "świat w płomieniach" jest o wiele lepszy ponieważ wolę coś, co bardziej jest realistyczne.
I odróżnij słowo "mógłby" od "było" lub "wydarzyło się".
O kurka gruba rura chyba człowieczku chciałeś zabłysnąć nazywając mnie w ten sposób ale nie za bardzo wyszło nie zniżę sie do Twojego poziomu i nie będę Cie wyzywał . Tylko proszę wytłumacz mi gdzie ten film jest realistyczny ???? . Jazda limuzyną po trawniku białego domu i ostrzał przez inne samochody plus czołg ?? Czy lot śmigłowców 3 metry na ziemią z taką predkością no i wejście grupy super wyszkolonych terrorystów gdzie pózniej nagrywa ich jakaś smarkula . Chłopie obudz sie to jest kino rozrywkowe ale może jeszcze do tego nie dorosłeś i lubisz puste wydmuszki
Helikoptery leciały 9 metrów nad ziemią, a nie 3, to po pierwsze. Po drugie na youtubie są filmiki, na których woskowe maszyny lecą ok 3 metry nad ziemią. Widocznie zapomnieli, że to nierealne.
Kolega ma rację. Ja dodam coś od siebie.
Fakt, scena przejęcia białego domu wypada lepiej w tym filmie i to raczej wszystko, co dobrego można o nim powiedzieć.
Kiedy widzę jak główny bohater, któryś raz z rzędu, ucieka przed strzelającym do niego przeciwnikiem i wychodzi z takiego biegu żywy to oddaje honor Butlerowi. On przynajmniej starał się zachowywać jak prawdziwy agent. Chociaż może to wina tych terrorystów. Biedaków nikt nie nauczył strzelać w ruchomy cel, a ponoć byli tacy wyszkoleni.
Kiedy słyszę jak córka głównego bohatera opowiada mu, że na pokazie talentów machała flagą, a ten stwierdza, że to żaden talent, wiem co mnie czeka. I nie mylę się. Tak, "bezużyteczny" talent małej uratuje światową demokrację i pokój na bliskim wschodzie.
Kiedy słyszę teksty nawiedzonego przewodnika, który jest w stanie narażać własne życie za eksponaty z białego domu, wiem, że ostatecznie jego zemsta dosięgnie pana "nie szanującego antyków".
Kiedy prezydent chwali się zegarkiem kieszonkowym od żony (należącym do A. Lincolna), wiem, że w końcowej scenie ten zegarek.. Tak, dobrze kombinujesz:)
No i ten happy end. Terroryści pokonani, prezydent żyje, pokój na bliskim wschodzie, wycofanie wojsk, poparcie innych państw itp. Serio? Przy tym patriotyzm z Olimp w ogniu wydaje się daniem light.
Jest tego więcej. Ogólnie film nie jest zły, można go spokojnie obejrzeć, ale jest to ogólnie kino mało wymagające, filmowej klasy średniej, nawet jak na gatunek sensacyjniaków. Żadna rewelacja.
Chłopie gdyby to się mogło wydarzyć naprawdę to w Afganistanie US Army byłaby pogoniona przez tabun wieśniaków na mułach ;-)
Uważaj bo za takie stwierdzenia zostaniesz nazwany "debilem" i będziesz miał z panem Sebbaaa na pieńku i już nic Cie nie uratuje chyba że ta mała co uratowała biały dom :):)
Ta jakiś 6 gości zabija całą ochronę białego domu po czym na jego teren bez żadnych przeszkód wjeżdżają 2 furgonetki. Sorry... wole wersję "olimp".
Ja myślę dokładnie odwrotnie. Butler w swojej roli spisał się o wiele lepiej. Film ciekawszy, bardziej spójny.