PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=179988}

Życie Carlita - Początek

Carlito's Way: Rise to Power
2005
5,6 1,5 tys. ocen
5,6 10 1 1458
Życie Carlita - Początek
powrót do forum filmu Życie Carlita - Początek

Czemu choliłódzccy producenci przestali dbać o jakiekolwiek piękno, sens i przesłąnie filmu, a najważniejsza stała się dla nich kasa?? Nie wiem, ale niestety to jest prawda, brutalna, ale prawda. Życie Carlita to był świetny film. Doskonałe kreacje aktorskie Penna i Pacino, świetny scenariusz i piękna muzyka. Nic dodać, nic ująć. A tu co?? Sequel. Nawet nie będę go oglądał, bo po co psuć sobie zdanie o części pierwszej?? Niedawno czytałem także, że ma powstać sequel Taksówkarza - O ZGROZO!! Pozdrawiam...

wermac

Masz rację. Ciągle tylko sequele i prequele, a nie wymyślą nic nowego.

wermac

masz absolutna racje. Hollywood zamiast wymyslec cos oryginalnego wrzuca tylko kolejne czesci swietnych filmow, psujac tylko klimat i wszystko co bylo piekne w tych filmach. Nie mozna robic sequeli kultowych filmow!

wermac

Ten film mało mnie interesuje;inny rezyser inni aktorzy(ze starej paki pozostał tylko Luis Guzman) zupełnie inna bajka,zapewne dużo dużo gorsza.

wermac

To nie jest HOLLYWOOD
tylko HOLLYSHIT :P

ocenił(a) film na 6
rychu_rychu

Życie Carlita to jest jeden z moich ulubionych filmow. Dzisiaj odwiedzilem wypozyczalnie i zobaczylem Zycie Carlita: Poczatek no i oczywiscie wzialem :) ale widze po komentarzach ze nie jest z tym filmem za ciekawie. Zobaczymy hehe za kilka godzin bede madrzejszy :)

ocenił(a) film na 6
Lucho

przysnalem na tym filmie co mie sie nie zdarza. szkoda gadac.

Lucho

Dajcie spokój, robić Prequele na siłe, co prawda De Palma (Scarface...) ma tendencje do uśmiercania bohateró, ale poco psuć dobre imię filmu jakimiś syfami na któe przyjda nie kinomaniacy, elcz małolaci i będą dawać 10-tki "bo się fajnie strzelają", żenada!