Czemu choliłódzccy producenci przestali dbać o jakiekolwiek piękno, sens i przesłąnie filmu, a najważniejsza stała się dla nich kasa?? Nie wiem, ale niestety to jest prawda, brutalna, ale prawda. Życie Carlita to był świetny film. Doskonałe kreacje aktorskie Penna i Pacino, świetny scenariusz i piękna muzyka. Nic dodać, nic ująć. A tu co?? Sequel. Nawet nie będę go oglądał, bo po co psuć sobie zdanie o części pierwszej?? Niedawno czytałem także, że ma powstać sequel Taksówkarza - O ZGROZO!! Pozdrawiam...
masz absolutna racje. Hollywood zamiast wymyslec cos oryginalnego wrzuca tylko kolejne czesci swietnych filmow, psujac tylko klimat i wszystko co bylo piekne w tych filmach. Nie mozna robic sequeli kultowych filmow!
Ten film mało mnie interesuje;inny rezyser inni aktorzy(ze starej paki pozostał tylko Luis Guzman) zupełnie inna bajka,zapewne dużo dużo gorsza.
Życie Carlita to jest jeden z moich ulubionych filmow. Dzisiaj odwiedzilem wypozyczalnie i zobaczylem Zycie Carlita: Poczatek no i oczywiscie wzialem :) ale widze po komentarzach ze nie jest z tym filmem za ciekawie. Zobaczymy hehe za kilka godzin bede madrzejszy :)