Po ocenach i przeczytaniu opisu filmu spodziewałam się czegoś dużo lepszego, jednak niestety,
film jest bardzo przewidywalny, są tzw złe i dobre postacie, przez co film wiele traci, również
historycznie spodziewałam się czegoś więcej.
Z tą przewidywalnością to chcesz chyba zrobić wrażenie na pajacach. Odkryłaś Amerykę przewidując film. Gdyby to nie była znana historia to mogłabyś przypiąć sobie medal za intelekt !
Jest to tylko moja subiektywna opinia na temat tego filmu, z przewidywalnością nie chodziło mi dokładnie o fakty historyczne.. ale jak widać zrobiła wrażenie na pajacach, a już na jednym z pewnością.
tworcy filmu starali sie byc zgodni z historia, wiec...jasne ze postacie sa przewidywalne! Niezwykle odkrywczy post napisales/-as ;) milego
Nie starali się;) Bo o odkryciach i samym Kolumbie niewiele wiadomo;). A i tak w niekórych miejscach scenarzyści pofolgowali sobie z wyobraźnią;). Mimo to uważam ten film za świetnie oddający klimat tamtych czasów. A muzyka wprost genialna.
Właśnie na subiektywnych opiniach rysujesz swoją blondyńską kreską wizerunek. Bo przewidywalność, która się w tobie zrodziła w historycznym filmie świadczy o twoim letargu, zarówno w dziejach ludzkości jak i kinematografii. Jeśli znasz historię i oczekiwałaś od tego filmu, że powiedzie cię w nowe fakty i mimo tego, iż tego nie zrobił ważysz to na niekorzyść ? A jeśli nie o fakty historyczne ci chodziło to może nie o fakty w ogóle tylko o jakieś fantazje w twojej głowie, które kłóciły się z fabułą ? A może, w ogóle umówić wizytę u specjalisty "brian surgery" by przedsięwziąć lepiej było, zanim się coś na bazgrze po klawiaturze ? Jeśli chodzi o wrażenie, to myślę, że klecąc tych parę słów chciałaś zrobić dobre wrażenie, natomiast wnioskując z mego komentarza zrobiłaś wrażenie kupy w lesie. I nie wiem czy pocieszy cię że chociaż, że to tylko na pajacu.
stad ze to dobry film, jak chcesz pisac historie alternatywna to bardzo prosze moze nawet ktos zrobi z tego jakis scenariusz a ja chetnie obejrze wtedy film z grafomanskim scenariuszem twojego autorstwa i nie omieszkam ocenic