Jeśli oczekujecie baśni z super efektami to dobrze trafiliście bo ten film spełnia wszystkie te kryteria. I jeśli mam ocenić film w kategorii fantasy, baśń czy przygoda to wystawiam bez wstydu ocenę 9. Mam głęboko w dupie kogoś kto porównuje s-f do dramatów czy komedie do thrillerów psychologicznych zarzucając niejednokrotnie że dany film nie zasługuje na tak wysoką ocenę bo np. Avatar nie może być dla kogoś arcydziełem ponieważ na taką opinię zasługuje bardziej ambitne kino np. Zapach kobiety............dla mnie to idioci dlatego nie sugerujcie się ludzie zawsze oceną na filmwebie gdyż wiele świetnych filmów jest zaniżanych przez wyżej wymienionych ''znawców kina''. Ten film w swoim gatunku jest świetny i fani fantasy nie powinni się zawieść. POLECAM!
Akurat większość osób nie krytykuje filmu dlatego, że jakiś inny film z zupełnie innego gatunku o odmiennej tematyce jest według nich ambitniejszy. Ludzie porównują "47 Roninów" z filmami O TEJ SAMEJ TEMATYCE, a tego porównania ramotka Rinscha zwyczajnie nie wytrzymuje.