Ni pies, ni wydra... Ani dobra historia samurajska, ani bajka. Pomieszanie magii, mitów, wyobrażeń z efektami specjalnymi i scenami walk. Film dla nikogo
Niby tak, ale są zdecydowanie gorsze produkcje, którym bym 3-4 wystawił i ty tak od razu 2 :D
Tak właśnie myślałem - wystarczył mi zwiastun...Twoja wypowiedź potwierdza moje przypuszczenia wyrażone w moim poście, napisanym po obejrzeniu zwiastuna...
Naprawdę 2\10? Nie jestem w stanie zrozumieć tak negatywnej oceny jakiegokolwiek filmu, popartej argumentem "film dla nikogo". Efekty specjalne (jeśli występują), poziom aktorstwa, klimat\atmosfera (kostiumy, sposób prowadzenia akcji, scenografia, itp), gatunek filmu (nie możemy od kina fantasy wymagać skrajnego realizmu, trzeba pogodzić się z konwencją filmu), zdjęcia, scenariusz, - można wymieniać dalej. Obiektywna ocena filmu powinna składać się z wyżej wymienionych części składowych, naprawdę rzadko który film, choćby najgłupszy blockbuster, nie zasługuje na ocenę 2\10. Zgadzam się, trafiają się filmy naprawdę koszmarne (Kac Wawa, The Room, Birdemic: Shock and Terror) ale już po samym zwiastunie "47 Ronin" (jeszcze go nie oglądałem) śmiało mogę stwierdzić, że ocena 2\10 jest oceną krzywdzącą i niesprawiedliwe zaniżającą średnią oceną filmu.