47 roninów

47 Ronin
2013
6,3 81 tys. ocen
6,3 10 1 81422
4,8 11 krytyków
47 roninów
powrót do forum filmu 47 roninów

Zróżnicowane oceny i komentarze. Chcę dzisiaj isc do kina na ten film i nie wiem czy warto

Tensor125

Nie warto nawet za darmo. Owszem, trailer może i zachęca ale sam film, poza pojedynczymi scenami jest tragiczny. Z początku zero spójności, scena za sceną i nie bardzo wiadomo o co chodzi. Dopiero później (po jakieś godzinie filmu) zaczyna się to jakoś kleić. Niestety, mimo tego, sam film jest dalej nudny jak flaki z olejem. Przewidywalny. Myślałem, że może Reeves uratuje ale niestety gra cały czas z jedną miną i jest generalnie nieznośny. A jeżeli już koniecznie iść, to bankowo NIE na 3D, którego właściwie nie ma. Generalnie klapa, syf, kiła i 3 metry mułu. ;) Znacznie lepiej jest iść na Wilka, Hobbita, Kamerdynera.

Pozdrawiam

Tensor125

Byliśmy wczoraj w grupie czterech osób. Spora rozpiętość wiekowa. Całej czwórce film baaardzo się podobał.A komentarze ludzi kiedy wychodziliśmy z kina (pełna sala) były bardzo pozytywne. Warto. A Kamerdyner to nudny gniot. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Tensor125

Zaskakująco dobry. Szkoda, że tak wielu ludzi oceniło film przed obejrzeniem. Trailery i plakaty są dość mylące.

Tensor125

Ja widziałem wczoraj.Bardzo dobry film na pewno warty obejrzenia w kinie.

ocenił(a) film na 2
Tensor125

dno, dno,dno, powinni zwracać pieniądze za bilety i dorzucić jakąś rekompensatę za stracony czas, efektów w 3D brak totalny

ocenił(a) film na 5
Tensor125

3 na fajny, 2 na słaby.

Tensor125

jak dla mnie film dobry, ogólnie motyw zemsty zawsze się dobrze sprzedaje, a muzyka i niektóre plenery lepsze niż w hobbicie ;)

Tensor125

Jeśli lubisz dramaty bez happy endu to tak. To nie przygodowy film tylko Dramat. Fantasy dramat.

Najgorsza ze wszystkiego była gra Reeves'a denna i bez wyrazu, całe szczęście że pozostali aktorzy uratowali ten film.

Ale serio Ostatni Samuraj był sto razy lepszy

ocenił(a) film na 3
Raditz

no ostatni samuraj to to nie jest....znałem słabe opinie o filmie ale i tak się wybrałem no i teraz żałuję, bezsensowna większość walk chyba zabrakło komuś pomysłu jak zabić głównych "bossów" w filmie jest 1 średnia scena walki (no może dobra)....aktorstwo nie zachwyca, efekty specjalne też nie, 3d brak, na dźwięku się nie skupiałem jakoś a fabularnie? miało być 47 roninów przeciw światu i tej "niezliczonej" armii a wyszła jakaś komedia romantyczna