47 roninów

47 Ronin
2013
6,3 81 tys. ocen
6,3 10 1 81423
4,8 11 krytyków
47 roninów
powrót do forum filmu 47 roninów

Konkretny.

ocenił(a) film na 8

Lubię kiedy w filmach akcja jest konkretna. Mianowicie chodzi mi o to, że kiedy mówią, że coś
zrobią robią to, kiedy mają dokonać seppuku dokonują tego, kiedy mają zabić głównego
winowajcę całego zła, które w filmie jest pokazane zabijają go, bez zbędnego pie*dolenia. To mi
się w filmach podoba, nienawidzę kiedy mają zabić kogoś na kogo polowali cały film, mają ku
temu predyspozycje i okazję to zaczynają gadać pół godziny, a on w tym czasie ma okazję uciec i
zazwyczaj to robi, tutaj na szczęście nic takiego się nie dzieje. Kolejna rzecz, która mi się podoba
to brak również moim zdaniem zbędnego, przesładzania całej historii. Jest ona brutalna i nikogo
nie oszczędza, nikt nie zostaje szczęśliwie obdarowany przez los, bo tak chciał reżyser. Co do
elementów fantastyki, mogłoby ich nie być, ale są zrobione przemyślanie i dobrze, nie uwierają i
nie przeszkadzają w oglądaniu filmu, ot wizja reżysera. Podsumowując bardzo dobry film,
polecam serdecznie.

ocenił(a) film na 6
Heklo

100% zgadzam się.

ocenił(a) film na 8
elo84

Film o honorze i lojalności shogunów. Myślałem że to jakieś byle jakie fantasy, a wyszło lepiej niż powinno.

http://www.sztwalki.republika.pl/pliki/47ronin.html

ocenił(a) film na 8
Michael_van_Grand

Właśnie tak. też myślałem przed obejrzeniem, że to jakieś fantasy pierdoły, ale na szczęście okazał się być bardzo dobrym filmem.

użytkownik usunięty
Heklo

film bardzo mi się podobał, nie mam zastrzeżeń