PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=548326}

47 roninów

47 Ronin
2013
6,3 81 tys. ocen
6,3 10 1 81220
5,4 14 krytyków
47 roninów
powrót do forum filmu 47 roninów

Zobaczyłem zwiastun i szczenna mi opadła. Tak sobie właśnie wyobrażałem świat stworzony przez Grzędowicza. Jeszcze całej trylogii nie przeczytałem i pewnie scenariusz jest inny ale świat dokładnie ten.

ocenił(a) film na 6
czczarek

Pan Lodowego Ogrodu ma cztery części:P Wszystkie czyta się świetnie... scenografia faktycznie nadawałaby się bardzo, Peter Jackson mógłby się za to zabrać;)

ocenił(a) film na 6
schaman

To by było coś.
Jestem przy drugiej. Pocieszyłeś mnie bo myślałem że tylko trzy :)

czczarek

Czwarta część niestety rozczarowuje - widać, że napisana w pośpiechu i dla kasy.

ocenił(a) film na 3
tyraelx_2

w pośpiechu? trzy lata to jest w pośpiechu? :P

Garlendar

W sensie "pod presją czasu i czytelników" - jeśli próbowałeś kiedyś napisać jakieś opowiadanie, gdy goni cię termin, będziesz wiedział, o czym myślę.

tyraelx_2

Niestety to prawda. Pierwsze trzy części są rewelacyjne, natomiast czwarty tom mocno obniżył loty a samo zakończenie jest jakby "na siłę" napisane - brakło pomysłu. Nie zmienia to faktu, że polecam przeczytać cały cykl każdemu czytelnikowi fantasy i nie tylko.

schaman

Tylko nie Peter Jackson! Znacznie lepiej wyszłoby to moim zdaniem Timowi Burtonowi. :)

ocenił(a) film na 5
czczarek

Ja filmu jeszcze nie widziałam ale jak piszecie ze fajny klimat to chyba sie wybiorę na ten film. A jeśli chodzi o Grzędowicza to kurde Pan Lodowego ogrodu jest ekstra :D Ale 4 cześć.. jeszcze przez nią nie przebrnęłam, jakoś nie umiem.. Ja muszę książki czytać za jednym zamachem a nie z 3 letnią przerwą.. Fajnie by było obejrzeć tę historię na ekranie. Ciekawe jakby wyglądała Cyfral albo Vuko :D Kogo widzicie w tej roli? :D

czczarek

Zgadzam sie z tobą na 100 % Uwielbiam Grzędowicza a po II tomach reszta na półkach i nie mam na nie czasu ;-(