47 roninów powinno byc zabic do króla ostatni filmie
To trolling?
Samuraje byli niezwykle honorowymi ludźmi. Za to co zrobili czekała ich kara śmierci (zresztą w każdym innym kraju w tym okresie kara byłaby taka), a umożliwienie popełnienia Seppuku dawało im szansę na honorową śmierć, pokazanie że choć był to czyn zły i niezgodny z prawem to ich oddanie dla swojego władcy jest godne największego szacunku.
Obecnie w Japonii to są właściwie bohaterowie narodowi ;P
Nie troling. Lepiej bylo samuraje zabic do Szogun Tsunayoshi A nie 47 roninów samoj.... To dziwne filmie
Są trzy możliwości.
1. Jesteś Polakiem wychowanym na obczyźnie i językiem polskim zbyt dobrze nie władasz. Mimo wszystko starasz się udzielać na polskim forum, włączać w dyskusje. To się nawet chwali.
2. Jesteś dzieckiem które za wcześniej dostało w łapki komputer z dostępem do sieci.
3. Jesteś dorosłym facetem wychowanym w Polsce ale opanowanie języka ojczystego cię przerosło.
Optymistycznie zakładam pierwszy wariant. ;)
o.O jaka masakra.... nawet po pijaku polak by tak nie napisał... przypomina bardziej google translatora niż polski :D hahaha polewka
Jest też piata wersja, że to cygan próbujący pisać w naszym języku.
A wracając do samurajów, co to za honor, gdzie popełniasz seppuku i zostawiasz żonę z dziećmi?
Ja bym to raczej nazwał wytresowanym posłuszeństwem wobec swojego pana.
Nie, ty jesteś po prostu głupi.
"a wy nie rozumiecie matoly slyszacych.."
To by znaczyło, że wszyscy są głusi poza tobą.
"ja jestem niedoslyszacych kumasz....."
A to że sam niedosłyszysz.
Nawet jednego zdania nie potrafisz napisać poprawnie i jeszcze sam sobie przeczysz. A próba wybronienia własnej głupoty słabszym słuchem jest już całkowicie niepoważna. Nie zachodzi żadna zależność między niedosłyszeniem, a nieumiejętnością formułowania myśli na papierze/klawiaturze.