47 roninów

47 Ronin
2013
6,3 81 tys. ocen
6,3 10 1 81422
4,8 11 krytyków
47 roninów
powrót do forum filmu 47 roninów

dno, dno,dno, powinni zwracać pieniądze za bilety i dorzucić jakąś rekompensatę za stracony czas,
efektów w 3D brak totalny

ocenił(a) film na 8
lebiot

Zgadzam sie zupelnie. To jest nabijanie kasy za filmy które nie mają żadnych efektów!!! No i ta opłata za okulary 3D. Sorry chyba coś tu nie halo.

ocenił(a) film na 2
lebiot

Zgadzam się z Wami, ten film to totalne dno, a okulary mnie tylko denerwowały. Jak już są jakieś efekty 3D, to jakoś je znoszę, ale na roninach?! Żenada.
Że też trailer aż tak mnie przyciągnął do kina...

ocenił(a) film na 3
lebiot

Czy ktoś ciebie zmuszał na oglądanie tego filmu?? A tym bardziej w 3D??? Co kino jest winne??? Ściągają dla ciebie filmy i jeszcze żale. Oczywiście nie zmienia to faktu ze film był baaardzo żałosny;) bronię mienie kultury, nie filmu ;) peace

ocenił(a) film na 6
azrael_fw

Nikt nie zmuszał do oglądania, ale jeśli film jest wypuszczany w 3D i ktoś zgarnia za to kaskę to człowiek, który wybiera się do kina oczekuje, że zobaczy chociaż jeden efekt w tej technologii. Czyż nie?

Oczywiście nie zmienia to faktu, że film jest "bardzo przeciętny" i długo zastanawiałem się jaką notę mu wystawić. Skończyło się na 5 ale nie wiem czy nie zmienię decyzji (w jedną czy drugą stronę) za jakiś czas

ocenił(a) film na 3
Zdarek91

No to w takim razie pisz swoje żale do producenta :) może wypłaci ci "odszkodowanie" ;) ja byłem na wersji 2D i sadze ze były minimum ze 3 efekty specjalne bo to widać kiedy są one stosowane np. pajak spadający w dół, smocza geba bla bla. Wiec nie mów mi ze nie było efektów 3D. W końcu to tez nie "Awatar". ;)

ocenił(a) film na 8
azrael_fw

Do oglądania samego filmu nie, ale do oglądania 3D zmuszają mnie kina i albo brak wersji 2D albo godziny przed 13.00 kiedy to wszyscy są w pracy. Kino jest bardzo dużo winne, poczawszy od dawania wyboru między 2D i 3D tylko w dużych miastach, aż po godziny i ilośc puszczanych seansów w 2D i 3D. Nie za bardzo rozumiem jak się może opłacać puszczanie wersji 3D na dużej sali dla ok 10 osób a nie opłacalnym jest puszczanie wersji 2D na małej sali dla prawie pełnej widowni. Niestety, ludzie nadal dają się nabierać na napis "3D" na plakatach, w specjalnie zmontowanych zwiastunach i opłaconych recenzjach i płacą więcej za to że dostana okularki.

ocenił(a) film na 3
Shadow_5

No ok coś w tym jest. Ale stawianie roszczeń wobec kina jest chore. W naszym kinie wersje 2D puszczajna w dużej sali wiec to jest dyskusyjne. Ale zgadza sie kwestia godzin bo 2D puszczają przed 15:00. Jednak nie zmienia to faktu ze winę za kiepskie efekty ponoszą reżyserzy czy ludzie od grafiki. A poza tym do jasnej cholery czemu my rozkminiamy problem samych efektów?? Skoro wiemy ze całokształt był żałosny ;) oczywiście wg mnie ;)