PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537460}
7,0 43 tys. ocen
7,0 10 1 42537
6,1 16 krytyków
80 milionów
powrót do forum filmu 80 milionów

2 połowa lepsza

ocenił(a) film na 8

Z początku czułam, czym to śmierdzi. Historia jak inne, tylko nieco bardziej sprecyzowana: chodzi o kasę. Jednak ostatnie 40 minut filmu to było coś bardzo dobrego. I tak oceniam ten film. Ma klimat, choć aktorzy w większości amatorzy.
Polecam.

tercc

Nie bardzo rozumie zarzut "historia jak inne". To jest historia oparta na faktach, jeśli wcześniej o niej nie słyszałaś, to może po filmie warto się zainteresować? I nie grają tam amatorzy (zabawne, bo w innym wątku koleś zarzuca, że obsada to same ograne, pazerne na kasę twarze). Ja oczywiście również polecam.

ocenił(a) film na 8
czekina

Moim zdaniem jest sporo filmów, w których ukazywana jest historia Polaków w czasach PRLu. Jak było źle, czasami z ironią, częściej z tragizmem. To jest to samo, tylko jak napisałam, tutaj chodzi o przekręt pieniężny.
Amatorami nazywam m.in. głównych bohaterów, co nie tyczy się np. dobrej roli Głowackiego, Frycza, Benoita czy Bohosiewicz.

ocenił(a) film na 8
tercc

Film świetny od momentu podjęcia 80 mln, do tego czasu nudny, przegadany. Sobczak rewelacyjny i jako aktor, i jako ubek. Oczywiście, że reżyser go ośmieszył, a jak mógł lepiej ich pokazać? :)

potasznia

Film godny polecenia, Sobczak rewelacja, reszta tez dała radę. Dużo ironii co akurat powoduje że ogląda się przyjemniej.

użytkownik usunięty
tercc

A mi się nie podobał.Solidarność jest święta,a ubecja tylko przeklina i robi z siebie idiotów.Jakby całe sb było takie jak w tym filmie to nie rządziłoby oraz nie rozkradałoby Polski przez tyle lat,bo wcześniej udałoby nam się ich pokonać.Pic na wodę,fotomontaż oraz pokazanie Frasyniuka żal.pl.Myślałem,że zobacze niezły film sensacyjny w stylu Psy,albo coś na miarę Domu Złego,a tam tylko przeklinały przez cały film.