a ja nie?! odwolali przeciez przymiarki tak? ;x nie ogarniam szczerze mowiac, wiem na ktora mam byc ale od kolezanek bo do mnie nie raczyli oddzwonic ;/ bozeeeee
ale trudno, well se
jak na 3 jak nam na 5, to co na rozne godziny? a w ktorej jestes grupie, armatek czy tej co ma byc bita
Własnie mnie kazali na 3 Jestem w grupie 50, nie wiem co to znaczy. Wie ktoś do której to ma potrwać?
Ja mam przyjechać o 7:30. Będę walczył z ZOMO:P
Podobno ma to trwać od 9 do 16 godzin.
Nie wiem czy się cieszyć że statystowałam czy się wstydzić. Pomijając pierdoły w rodzaju WOP-owskiego gazika z napisem MILICJA (nonsens!) i stary z napisem POLICJA (dobrze, że blachy zmienili), to ja naprawdę nie rozumiem:
- po co wrzeszczeliśmy "Solidarność" uciekając przed armatką (demonstranci po pary godzinach pałowania mają za dużo energii?)
- co na tramwaju (przegubowym, a wtedy był drewniany dwuwagonowy) robiła panna z wielkim głośnikiem
- po co na środku mostu była barykada z kubłów na śmieci (skąd niby miały się tam wziąć? zresztą tam nie było barykady)
- po co na kubeł wdrapał się facet dyrygując tłumem (NIE było okrzyków o jebaniu ZOMO)
- po jaką cholerę tłum śpiewał "Chcemy bić ZOMO" (koncert był?)
- jakim cudem w 1982 Pinior i Frasyniuk sobie chodzili na zadymy, skoro się ukrywali.
I tak dalej.
Nie rozumiem, dlaczego Krzystek nie wziął ANI JEDNEGO świadka na konsultacje. To nie będzie film pokazujący prawdę, tylko jakaś fantasmagoria. Równie dobrze mogli wpuścić na plan Indian w pióropuszach.NIC się nie zgadza.
A za rok młodzież pójdzie do kin i będzie swięcie przekonana, że Frasyniuk NAPRAWDĘ staranował polewaczkę tramwajem (kierowca autobusu! a polewaczka nie jest w stanie unieruchomić tramwaju na prąd! i jeszcze wystawia się bokiem na tory, jakby nie mogła zjechać na pas!).
Nonsens pogania nonsens.
jezu, krzystek nie jest durniem, nakręcił już małą moskwę i to dobry rezyser.
po jeden, bobek w koncu nie kierowal tramwaju, widzialam sama najpierw jak wysiadal z niego , smial sie ze oblal, a potem rezyser chyba mowil do andrzeja, ze "bobek tego kurwa nie zrobi", i tramwajem kierowal ktos inny.
po dwa, wiadomo ze fakty sie nagina, czytalas cokolwiek o tym filmie? to poczytaj. po trzy, tramwaje owszem takie byly, bez przesady, takiego bledu by nie popelnili.
po cztery, hahaha, olka frycz mnie faktycznie rozwalila, zachowujac sie jakby byla mega gwiazda, ale na tramwau miala siedziec, chodzi o spektakularnosc.
po piec, zarąbiscie wyszlo to krzyczenie przy polewaniu, wyobraz sobie ze jak sie walczy o ojczyzne, to ma sie mase energii.
po szesc, nie facet, tylko marcin bosak, btw wygladal mega hot, i owszem okrzyki "jebac ZOMOOOOO; jebac, jebac, a sie nie dac" byly naprawde, zreszta - to ma byc film " przymruzeniem oka".
po siedem, chcemy bic zomo, cos takiego rowniez rzeczywiscie mialo miejsce, a efekt boski.
po osiem, barykada rowniez ma byc elementem spektakularnym, poza tym wez poprawke na to ze wtedy kubly staly na moscie , wiec podczas bojki przeciagnieto je na srodek.
po dziewiec, mlodziez na ten film do kina NIE pojdzie, bo maja to w nosie, chyba ze statysci. ja osobiscie nie moge sie doczekac premiery, mam nadzieje ze gdzies siebie zobacze :D:D
po dziesiec, to bedzie montowane w postprodukcji i ci oko zbieleje, jak zobaczysz, jak zarabiscie film wyszedl
ogolnie kto bedzie jutro ze statystow? :)) cant wait, juz dzisiaj szlam mostem i tak mi sie smutno zrobilo ze no more planu na moscie :(( ale w zajezdni tez moze byc ciekawie! no i bezcenne - mam autografy od filipa, marcina i krzyska czeczota, filip nawet powiedzial mi po imieniu i wyrazil nadzieje ze dobrze se bawie, co bylo mega hot :))) ogolnie jaram sie max i do jutra, statysci! ten weekend byl najlepszym mojego zycia :))
Savonn, mnie tam nie było w 1982 roku, ale znam kupę ludzi, którzy byli, i łapią się za głowy. Pooglądaj sobie fotki, bo są. Także odnośnie tramwaju:
http://fotopolska.eu/126801,foto.html
Nie wiem, czy Bosak wyglądał "mega hot" czy nie, ale nie znam żadnej relacji, która by mówiła o tego rodzaju okrzykach. "Gestapo" owszem.
Jeśli to ma być film z przymrużeniem oka, ale mają na niego iść statyści i ci, co pamiętają stan wojenny, to po co przeinaczać historię? Możesz mi wytłumaczyć, dlaczego robią idiotę z Piniora, który był wtedy poszukiwany listem gończym? Dlaczego robią durnia z Władysława Frasyniuka? Najlepiej ukrywać się przed armatką wodną, tak?
Jesteś siostrzenicą producenta, że bronisz ewidentnych bzdur?
I błagam Cię, pisz po polsku, o ile wiem, jeszcze nie żyjemy w USA czy innym Prywiślańskim Kraju.
jezu bez przesady, nie wszystko musi byc odwzorowane, przestan oceniac film gdy dopiero zaczely sie zdjecia. na planie bylo super, czekam na pazdziernik!
masz jakis dziwny zwyczaj wtykania ang wyrazow/zdanw swoich wypowiedziach .musisz byc pod wielkim wrazeniem postawy joanny krupy.
Psy też miały gaziki (GAZ i UAZ) nie tylko wojsko. Były zielone i miały MO albo Milicja nabazgrane białą farbą na drzwiach.
wie ktoś może kiedy premiera???????????? ja już chcę przejść się po moim statystowym czerwonym dywanie :D:D ahhh wrzesień, kiedy to było...
boze dziewczyno ogarnij sie! zachowujesz sie jak 'szalona' 14-latka ,to nie onet czy facebook zeby wpisywac takie komentarze.
piękny trailer <3 jestem zawiedziona że nie wymienili mojego nazwiska :DD:D:D:D:DD:D:DD: