Niech zgadnę...Zaintrygowała cię nazwa tego tematu. Nic dziwnego, niestety rozczaruję cię.
Owym chłopcem jestem ja ,a to co ja wam powiem stało się wczoraj. No więc chciałem
obejrzeć ten film na pewnej stronie ,bo niby fajny tytuł. Ale to jest polski film!? W ogóle co za
idiotyzm kręcić film o paru debilach ,którzy chcieli ukraść 8000 złotych rosjanom.... Bo
przecież 80 milonów to na nasze pieniądze 8000 złotych. Śmiechu warte. Głupota polaków
nie zna jednak granic , a głupota reżysera jest jeszcze większa.
1/10.
Ehm... czy w ogóle widziałeś ten film? Bo jeśli nie to napisałeś właśnie najbardziej debilną recenzję, jaką miałem okazję czytać.
To znaczy, że nawet opisu dobrze nie doczytałeś, a co dopiero oceniać film, którego nie widziałeś. Niby nic mi do tego, ale to forum wymusza jednak pewien poziom dyskusji. Tak przynajmniej mi się wydaje.
koleŻko...film jest oparty na autentycznych wydarzeniach...a tak na marginesie to obejrzyj ,powtarzam OBEJRZYJ film Łowca Trolli i patrz co cie czeka jak cie Hans dopadnie..:)
Taaa... a film bardzo mi się podobał, emocjonujący i w ogóle. W tamtym okresie wartość pieniędzy znacznie wzrosła i 80 milionów to było więcej niż 8000.
Dobra,dobra nie ściemniaj mi tutaj. Muj wujek muwi ,że to 8000 a on żył w tamtych czasach i wie lepiej.
Tak, to jest 8000, ale w filmie coś wydarzyło się na giełdzie (nie wiem dokładnie co to było) i w tej sytuacji pieniądze nabrały większej wartości. Nie oglądałeś filmu, więc nie wiesz, że wolno było wypłacić z banku tylko 50 tys., czyli według tej rachuby to by było 5zł. Czyli coś nie halo?
Twoje słowa: "Nie widziałem ,ale po opisie widzę ,że jest debilny. Nic ci do tego koleszko!"
lepiej wracaj do nauki, a nie za filmy się bierzesz, bo jak widac twój wujek może i pieniądze umiał przeliczać ale z ortografią to cieniutko...
No chyba że masz 10 lat to idź odrób lekcje!
80 starych milionów to owszem 8 tyś zł, tylko, że wówczas te pieniądze miały zupełnie inną wartość. Gdybyś miał jakiekolwiek pojęcie o historii to wiedziałbyś, że w ciągu ostatnich 30 lat wartość złotówki zmieniała się wielokrotnie .Miała miejsce między innymi hiperinflacja. Po premierze tego filmu ktoś pokusił się o przeszacowanie ówczesnych 80 milionów na dzisiejsze pieniądze. Okazało się, że byłaby to kwota o ile dobrze pamiętam ok 1,5 miliona.
8000 to było w 1994, a w 1981 (kiedy to rozgrywa się akcja filmu) było warte kilka milionów nowych złotych, średnia pensja wynosiła 7 tysięcy złotych (dzisiaj 3 tysiące złotych). Za tę kasę można było kupić kilkaset małych fiatów, a te 8000 zł to teraz ledwo Ci starczyłoby na jeden w idealnym stanie. A pomiędzy 1981, a 1994 mieliśmy hiperinflację (w 1989 wynosiła ona prawie 650%) to wartość tych 80 milionów spadła do dzisiejszych ośmiu tysięcy złotych.
Chciałem się włączyć do tej dyskusji i napisać coś koledze John_black ale jak zobaczyłem jak on napisał "skont" to rezygnuję.
Mam dyslekcję czubku! To poważna sprawa. Same mondrale się znalazły. A pewnie zawodówki ledwo pokończliście
za moich czasów (chociaż nie jestem stary) nie znano czegos takiego jak dysleksja... nazywano to po prostu lenistwem... Poza tym jakbys był/była na tyle rozgarnięta to być widziała ze masz podkreślone błędy.
Wracając do tematu... Ocena filmu po tytule to czysta żenada. Nie widziałaś/łeś filmu to nie oceniaj... JAK MOŻNA OCENIĆ LUDZKĄ STONOGĘ NA 6 A 80 MILIONÓW NA 1(ZE WZGLĘDU NA TYTUŁ)? Zastanawiam sie skąd wzięły się oceny na twoim profilu? Widziałeś/łas te filmy czy oceniałaś/łeś bo miały wysoki ranking?
Na początek radzę dorosnąć następnie udzielać wypowiedzi publicznych...
i na przyszłość radze wziąć książkę od czasu do czasu do rąk, bo komputer ci mózg wyżre całkiem.
Wcale tak nie oceniłem ludzkiej stonogi! To jest jakieś niedopowiedzenie! Chcesz teraz żebym wyszedł na idiotę. Tak stary pryku pogadaj jeszcze jak to było za twoich czasów. Komunista.
Kolego widzę że nie tylko upośledzenie padło na twoją ortografie ale również na twoją głowę... screen twojego profilu http://img834.imageshack.us/img834/5294/kretyn.jpg i zobacz sobie ze jest ludzka stonoga (2) chyba że twoje ograniczenie ci przeszkadza również w przeczytaniu napisu. Dałeś doskonały dowód na to że oceniasz filmy po okładce.
Ponadto obrażanie mnie od komunistów nic ci nie da. Ośmieszasz się tylko w taki sposób...
mam do Ciebie małą prośbę... usuń profil i tu nie zaglądaj, tak będzie lepiej dla wszystkich, przynajmniej nie będzie dzieci na tym portalu...
Ciężko powiedzieć, czy mamy do czynienia z trollem czy z kretynem, ale trudno uwierzyć żeby ktoś był tak głupi, więc chyba obstawiałbym trolla.
I z jednym i z drugim, ten użytkownik w każdym temacie daje popis swojego intelektu.
A dziękuje bardzo :) Ja z kolei uwielbiam przyglądać się takim mądralom, którzy mają się za bardzo inteligentnych i wdają się właśnie w takie dyskusje. Panie Tomaszu do dziecka to mi jednak troszkę brakuje, więc proszę o wstrzymanie się z takimi ocenami.
tak właściwie to zupełnie nie popieram tej postawy, ja np nie cierpię np Mrocznego Rycerza, trzy razy próbowałam go obejrzeć i za każdym razem po 15 minutach wyłączałam, ale przynajmniej podjęłam próbę i NIE OCENIŁAM filmu na Filmbewie, gdyż nie widziałam go w całości. Po prostu lubię czytać takie wymiany zdań, ale zupełnie się z tobą nie zgadzam.
Chciałeś zakpić z mądrali, ale wypowiadając się o filmie, którego nie widziałeś wyszedłeś na idiotę. Prowokatorem i trollem jesteś tylko i nie myśl, że ktoś uzna Twoje wypowiedzi za mądre czy cokolwiek wnoszące.
Ehhh. Jak to mówili? Już mam! Mów do słupa ,a słup dupa! Niby pojmujesz ,że to prowokacja ale nie potrafisz skorzystać z tej wiedzy. Nie będę wam się tłumaczyć. Mam z was niezłą polewką :) Wdajecie się w dyskusje z idiotami , a na sam koniec wpasowujecie się w ich poziom.
Masz chyba jakiś kompleks na tym punkcie, co? Przy inteligencji złotej rybki jest to całkiem możliwe.... Spadaj trollować na inne forum, nudny się robisz.
Zazdrościsz mi tego ,że jestem popularny i pszystojny! Te głosy muwiom mi ,że jesteś zły!
Jeśli słyszysz głosy to tym bardziej Tobie właśnie przyda się leczenie, "psyholu" :D Albo lepiej rzuć to zioło :D
Miło się rozmawiało, ale chyba czas już na mnie. A Ty lepiej idź spać, bo oczu szkoda na gapienie się w szkło. Przy okazji skończy się problem z "głosami".
jeżeli masz dysleksję a w czasach komputerowych słowników i programów typu Word podkreślających błędy wciąż je popełniasz ponieważ ignoranctwo nie pozwala Ci włożyc odrobiny wysiłku w formę wypowiedzi oraz obrażasz się i atakujesz kiedy ktoś zwraca uwagę to takie zjawisko nazywa się DYSMÓZGIA, żeby nie było "za moich czasów" zamiast wysyłac Cię do biblioteki abyś się nie męczył polecam ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=mskRdxjy4fE
Jak już jesteś takim mądralą to powinieneś wiedzieć ,że coś takiego jak ''ignoranctwo'' nie istnieje. Podpowiem Ci , twoje ''ignoranctwo'' to w rzeczywistości ignorancja.
Zanim zaczniesz kogoś poprawiać to sam pisz poprawnie. Robiąc inaczej po prostu się kompromitujesz.
Dziękuje, dobranoc.
Niestety, ale nie wierz o czym mówisz i o czym był film. Piszesz o filmie a nawet go nie widziałeś. Każdy kto ma olej w głowie to zdaje sobie sprawę, że nastąpiła hiperinflacja. Niestety, największą głupotą wykazał się sam autor tego wątku.
Nie karmcie trolla. Swoją drogą, użyte przez Marka Marchewa wyrażenie "ignoranctwo" jest jak najbardziej właściwe. To nawet nie jest ignorancja, to już jest ignoranctwo czyli ignorowanie celów tego forum oraz jego uczestników. Dlatego proponuję, by ten żenujący wątek jak i jego autora po prostu zignorować.