przez te lata, wszyscy oni musieli nieźle się na tym wzbogacic.
Film 6/10, nic specjalnego, spodziewałem się czegoś lepszego.
Kasa poszła na odszkodowania dla rodzin ofiar stanu wojennego i rządów komunistycznych, wystarczy poszukać. 80 milionów przez 40 milionów Polaków daje dwa złote na głowę. To wcale nie jest dużo, wystarczy o tym poczytać.
A film był właśnie przez to specjalny, że był zupełnie inny niż reszta "patriotycznych" filmów. Przynajmniej bohaterowie nie zginęli, a nawet żyją do dziś ;)
No Ok ale weź postaw się na ich miejscu- ile wzięli tyle ich. Sam bym się z nimi podzielił. Całości wziąc nie mogli ale na bank zabrali coś. I to pewnie sporo, nie wierze, że nie.
A ja bym nie wzięła. Oskarżasz ich, że ukradli kasę, zupełnie nie znając historii ani sytuacji. To smutne, że są tacy ludzie jak ty, którzy oskarżają, a potem mówią, że sami by ukradli. Szczyt hipokryzji. Ja bym nie wzięła, nie i kropka, tylko dałabym tym, którzy potrzebowali - tak jak oni to zrobili.
80 milionów wtedy, a 80 milionów teraz to dwie różne sprawy.
Podaj źródło tych informacji o rzekomej kradzieży tych pieniędzy, albo przestań oczerniać ludzi którzy jak
ty smarkałeś w rękach, walczyli o ojczyznę.
Coś mi tu swoimi wypowiedziami podchodzisz pod czerwoną świnię z dziada pradziada. Wtedy Solidarność była Solidarnością. Teraz wszelkie jej założenia są dawno zapomniane, całe to draństwo podporządkowało się władzy i z Solidarnością nie ma nic wspólnego. Teraz ich celem nie jest poprawa życia narodu a własny zysk podobnie jak całej "góry" w tym kraju. Te pieniądze nie zostały sprzeniewierzone jak miliardy z Amber Gold o które jakoś nikt nigdzie się nie upomina i cała afera została zamieciona bardzo szybko pod dywan. Wtedy ludzie z Solidarności mieli honor. Walczyli nie dlatego że się im opłacało, walczyli bo widzieli sens tej walki. Dzisiaj ci którzy podszywają się pod Solidarność rozsiedli się na wygodnych stołkach i grają ręka w rękę z tymi którzy mają naród gdzieś. A więc nie obrażaj tu ówczesnych Solidarnościowców mających cel, zasady i honor bo jesteś zbyt płytki na to. Nadajesz się raczej do tych współczesnych nie mających z tamtymi absolutnie nic wspólnego, którym zależy tylko na własnym zysku nie ważne jakim i czyim kosztem.