PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537460}
7,0 43 tys. ocen
7,0 10 1 42537
6,1 16 krytyków
80 milionów
powrót do forum filmu 80 milionów

Trochę surowi jesteście ;d
Kevin sam w domu ma taką samą ocenę :)

soypeligroso

hhaha :D dla mnie jedynie dobry, a do Oscarów to za cienki niestety, lepiej by "Różę" wystawili...

ocenił(a) film na 9
pixi222

dla nas może się wydawać za słabe, bo znamy wszyscy naszych walecznych mężczyzn z Solidarności :D Świat natomiast może nie znać do dziś prawdy, a film ma świetny scenariusz, świetne aktorstwo i jest dość zaskakujący :) moim zdaniem film ma szansę, Akademia lubi takie historie - dobro zwycięża, mocno zarysowani bohaterowie. Ja tam trzymam kciuki :))

pnkkworker

Ja też trzymam, ale wolałabym Różę :P

ocenił(a) film na 9
pixi222

Róży by nikt nie zrozumiał, nawet dla nas jest niezrozumiała do końca dla niektórych ;)

pnkkworker

Ja tam zrozumiałam, choć o Mazurach niewiele wiem, a film mi dał impuls do poszukania informacji :D Film nie jest taki niezrozumiały. Taka wojenna historia jest uniwersalna... Poza tym tacy 'Fałszerze" też byli mocno niezrozumiali dla niewtajemniczonych, a Oskara zgarnęli :P, albo "Rozstanie"....

ocenił(a) film na 9
pixi222

Rozstanie było niezrozumiałe? Nie powiedziałbym :) raczej właśnie jak na mało znany temat u nas ( tak mi się wydaje) był dość logiczny i realistyczny. Z "Różą" jest ten problem, że opowiada historię, którą nie do końca Polacy akceptują, przecież to my jesteśmy skrzywdzonym narodem, nie powinno się wg wielu z nas pokazywać nas w złym świetle... Także pewnie dlatego "80 milionów" zostało wybrane. Pożyjemy, zobaczymy :)

pnkkworker

Właśnie "nie zgadzają", a to co innego niż "nie rozumieją" :P Pewnie, dlatego go nie wybrano, a to znaczy, że mamy niefajnych ludzi wybierających kandydatów :/
Rozstanie niby mówi o uniwersalnym problemie, ale w kontekście Iranu, islamu, a to tematy bardzo nieznane Polakom i w ogóle światu (może mniej niż nam).