A.I. Sztuczna inteligencja

A.I. Artificial Intelligence
2001
7,2 193 tys. ocen
7,2 10 1 193020
6,8 32 krytyków
A.I. Sztuczna inteligencja
powrót do forum filmu A.I. Sztuczna inteligencja

10\10

ocenił(a) film na 10

Film jest inny nisz wszystkie pokazuje że człowiek będzie zły a robot dobry.Bo roboty to tylko sama elektronika a my mamy dusze i tak naprawdę nie umiemy tego wykorzystać a roboty to co mają wykorzystują lepiej od nas.
Twórca filmu pokazuje dobre i złe strony świata więcej jest tej złej ale dobra strona świata to ta że kochać może każdy tylko nie każdy wie jak
film z przesłaniem.Więc nie wiem czemu ma takie kiepskie oceny,komentarze.
Ten film jest gorszy od miami vice to chyba żart.. Dla mnie ten film jest wspaniały przynajmniej z sensem...A wy co o tym myślicie??

ocenił(a) film na 9
saper933

rewelacyjne spostrzezenie i wlasnie to przeslanie ktore ukazuje jacy sa ludzie stawia ten film w takim miejscu
pozdrawiam i ciesze sie ze sa jeszcze madrzy ludzie

ocenił(a) film na 10
tomek_66

tyle razy oglądałem ten film i za każdym razem wyzwala u mnie uczucie smutku...:( ale muszę przyznać że że film idealnie trafia do ludzi... tzn do ludzi otwartych co chcą (słuchać) gdy ktoś mówi Spilberg zawsze robił filmy z przekazem i dobrze ten film zmusza nas do refleksji nad sęsem życia i istnienia... hmmm ciekawe czy jak mowa jest w filmie o tym że"materia czasoprzestrzeni sama zapamiętuje wydarzenia ,które sie wokół niej dzieją..." zawsze mnie to trapiło

ocenił(a) film na 1
bammargerai69

> materia czasoprzestrzeni sama zapamiętuje (...)

podobno silne emocje potrafią nawet zagiąć czasoprzestrzeń..

ocenił(a) film na 1
tomek_66

>przeslanie ktore ukazuje jacy sa ludzie stawia ten film w takim miejscu

Taak! Tacy ludzie właśnie jak ja!
1/10 bo 0 nie można.
Tak koszmarnego kiczu lat kilka nie widziałem. Warto było.