A.I. Sztuczna inteligencja

A.I. Artificial Intelligence
2001
7,2 193 tys. ocen
7,2 10 1 193020
6,8 32 krytyków
A.I. Sztuczna inteligencja
powrót do forum filmu A.I. Sztuczna inteligencja

Tym razem zaczne od tyłu....zakończenie - mnie się podobało i to bardzo, jest takie nie typowe.....spodziewałem się czegoś extra, jakieś bom na koniec, ale tak nie jest.... i tu duży plus dla reżysera. Końcowe sceny nie psuja tego filmu, tylko jeszcze lepiej wpływają na jego jakość. Aktorzy spisali się na medal, co ja mówie na trzy medale: Haley Joel Osment, Jude Law i Frances O'Connor zagrali najlepsze swoje role. Muzyka - nominowana do Oscara, czy to nie lekka przesada....jest dobra, ale chyba nie aż tak. Film Stevena Spielberga jest ciekawą i oryginalna baśnią przeniesioną w przyszłość...na pewno pomógł mu w tym nasz rodak Janusz Kamiński. To właśnie jego zdjęcia cieszą oko...jedne z najlepszych jakie do tąd widziałem. Beautiful! Scenariusz dziwny, ale dziwny, nie znaczy zły :)
Podsumowując - Spielberg udowadnia po raz.....że jest wielkim reżyserem

8/10

ocenił(a) film na 7
kAMSON

zgodzę się że do rezyserii Spielberga nie można się przyczepić. Gra aktorów: zgadza się równiez na medal, ale czy sam film jest inteligentny? Raczej nie. Nie wiem czy bardziej jest z gatunku s-f czy baśni ale napewno jest nielogiczny a miejscami denerwująco bezsensowny.
Spielberg jest wielkim reżyserem. Film jest dobry lecz zakończenie tego filmu jest zwyczajnym komercyjnym zagraniem. Sztucznym wyciskaczem łez.

ocenił(a) film na 8
kAMSON

Jak dla mnie zakończenie nie było rewelacyjne, ale po prostu pasujące do całości, a film inteligenty w taki sposób w jaki stworzył go Spielberg

kAMSON

popieram twoje zdanie. Spielberg kolejny raz udowodnil tym filmem, ze jest poprostu wielki.